ITWatch

Hackere skal forsøge at bryde ind i banker

Bankernes forsvarssystemer over for cyberkriminalitet skal testes, og det skal etiske hackere stå for, skriver Berlingske.

Venligtsindede etiske hackere skal forsøge at bryde ind i danske pengeinstitutter som et led i et forsøg på, at teste bankernes sikkerhedssystemer.

Det skriver Berlingske.

Avisen citerer Nationalbankens nyhedsbrev for at testen skal undersøge og øge IT-sikkerheden.

Det er Nationalbanken, der sammen med bankerne står bag testen, der kaldes TIBER-DK og er udviklet af Den Europæiske Centralbank, ECB.

"Testen adskiller sig fra andre, fordi den er baseret på, hvilke trusler der faktisk er ude i verden. Man kigger på hvilke grupper, som er derude, hvilke angrebsmetoder de bruger, og hvilke hensigter de har. Derefter tjekker man den enkelte banks systemer, og om truslerne kunne være aktuel for banken," siger Michael Busk-Jepsen, digitaliseringsdirektør for interesseorganisationen Finans Danmark til avisen.

Bankerne anses som en af de mest konservative sektorer hvad angår eksempelvis at lægge data om kunderne ud i cloud-løsning - netop fordi man har en bekymring for sikkerheden.

Statsadvokat sagsøger Facebook i Cambridge Analytica-sag 

Hackere har i årevis læst EU-diplomaters beskeder 

 

Mere fra ITWatch

Devoteam-boss udvider sin direktørpost

Devoteams Søren Nielsen overtager posten som øverste chef for selskabets management-forretning efter den nuværende partner stopper. Dermed får han et endnu større ansvarsområde under sig.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs