ITWatch

Apple Pay under lup hos konkurrencemyndigheder

Både de norske og de danske konkurrencemyndigheder undersøger i øjeblikket Apple Pay. Konkurrenterne Nets og Mobilepay håber, at det vil føre til mere lige vilkår på betalingsmarkedet. Det skriver Berlinske Business.

Foto: /ritzau/AP/Charles Sykes

Danske og norske konkurrencemyndigheder er i øjeblikket ved at se betalingsløsningen Apple Pay nærmere efter i sømmene, fordi den forhindrer konkurrerende betalingstjenester i at få adgang til den teknologi, som løsningen er baseret på. Det skriver Berlingske Business.

Kort tid efter at Apple Pay blevet lanceret i Danmark, sendte Forbrugerrådet Tænk i efteråret 2017 en anmeldelse om konkurrencehæmmende adfærd til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Løsningen blokerer blandt andet for, at konkurrenterne kan få adgang til en særlig teknologi på Iphones. Og efter at Apple Pay er blevet lanceret i Norge, har konkurrencemyndighederne meddelt, at "det kan være ulovligt", at Apple låser den såkaldte NFC-chip (Near Field Communication), som teknologien hedder.

"Vi har ikke foretaget nogen undersøgelse af Apples markedsposition i Norge. Men hvis vi vurderer den som værende dominerende, kan en sådan blokering af NFC-chippen være et brud på konkurrencelovens paragraf 11 om misbrug af dominerende markedsposition," udtaler Gjermund Nese, afdelingsdirektør for finans og kommunikation i det norske konkurrencetilsyn, ifølge Berlingske over for Dagens Næringsliv.

FinansWatch har tidligere skrevet om de norske konkurrencemyndigheders udmelding om Apple Pay, umiddelbart efter at Apple Pay blev lanceret i Norge i juni i år.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen ønsker på nuværende tidspunkt ikke at oplyse, hvor langt man er i klageproceduren i forhold til Apple Pay. Konkurrenterne Nets og Mobilepay siger til Berlingske, at man håber, at anmeldelsen fra forbrugerrådet vil føre til mere lige vilkår på betalingsmarkedet.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie FinansWatch.

Dansk fintech-selskab vil lave verdens foretrukne betalingsmetode 

Lars Rohde: Apple Pay kan ende som kunde i Nationalbanken 

Mere fra ITWatch

Når direktøren forsvinder

Analyse: To store it-virksomheder i Danmark har sagt farvel til deres direktør uden forklaring og har lukket ned for yderligere kommentarer overfor omverdenen.

Penneo øger omsætning og underskud

Tech-selskabet, der i april flyttede fra First North til hovedbørsen, gik markant frem i første kvartal. Selskabet investerer massivt i vækst, og nedjusterer derfor forventningerne til driftsindtjening markant.

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs