ITWatch

Strid i Clearhaus eskalerer: Aktionærer kræver selskabet gransket

Flere medlemmer af aktionærkredsen i fintechselskabet Clearhaus kræver nu selskabet gransket. Kritikerne mener, ledelsen beriger sig på andre aktionærers bekostning og klager over manglende indsigt i selskabets gøren og laden.

Medstifter og adm. direktør i Clearhaus, Claus Methmann Christensen. | Foto: PR/Clearhaus

Næste kapitel i Nets-udfordreren Clearhaus' interne strid mellem ledelse og aktionærer går nu ind i anden fase, efter flere store aktionærer, som tilsammen sidder på over 25 pct. af selskabskapitalen, har sendt et granskningstema til ledelsen. Hvis ledelsen nægter at indlede en granskning, kan aktionærerne, i kraft af deres aktieandel, ifølge selskabsloven gennemtvinge en granskning via Skifteretten.

Det skriver Børsen.

Striden bunder i, at ledelsen, med adm. direktør, stifter og medejer Claus Methmann Christensen i spidsen, sidder på de bestemmende A-aktier, mens de kritiske aktionærer som flødebolleproducent Michael Spangsberg, milliardær Flemming Velin og tidligere FC Nordsjælland-ejer Allan K. Pedersen sidder på B-aktier, som reelt er uden medbestemmelse.

Kritikken drejer sig i sin essens om, at B-aktionærerne, som hver har sat anseelige tocifrede millionbeløb i Clearhaus, ønsker indsigt i en række sager omhandlende selskebet – herunder sager om ejendomme, kapitaludvidelser og en afsluttet sag, hvor Clearhaus røg ud af Københavns Andelskasse, som selskabet var aktionær i, efter en magtkamp.

"De aktionærer, der er kommet med kapitalen til opstart, er sat uden for indflydelse. Og det giver os ingen anden mulighed end at bede om en gennemgang af selskabet for at forstå, hvad der foregår," skriver Torben Bjørn Christensen, der sammen med Michael Spangsberg investerer gennem selskabet EL-PO Invest, til Børsen.

Hos ledelsen tager man anklagerne og kritikken med ro.

"Hvis det havde været meget seriøse mennesker, der stod bag, havde vi været kede af det," skriver Claus Methmann Christensen i et mailsvar til Børsen.

Utilfredshed med ledelsen hos Nets-rival: Beriger sig på aktionærernes bekostning 

Nets-udfordrer efter regnskab: Vi har nu 25 pct. af det danske marked 

Dansk fintech-selskab i samarbejde med tysk bank 

2017 tegner til at blive rekordår for fintech-selskabet Clearhaus  

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs