ITWatch

Lønpres skaber bekymring hos it-leverandør

It-folk i finanssektoren tjener markant mere end resten af it-branchen. Det skaber bekymring hos BEC, men it-leverandøren ser sig nødsaget til at følge lønudviklingen for at få kvalificerede medarbejdere.

Kurt Nørrisgaard er adm. direktør for BEC. | Foto: PR/BEC

20 pct. Så meget mere tjener it-folk i finanssektoren sammenlignet med deres kolleger i andre dele af it-branchen. Det skriver Computerworld med henvisning til tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Presset for at udvikle nye digitale løsninger inden for finansektoren er stort, og det skaber massiv efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, hvilket driver lønningerne i vejret. Selvom udgifterne er store, er der dog ingen vej udenom, lyder der fra adm. direktør for BEC, Kurt Nørrisgaard.

"Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale den pris, der er i markedet,” siger Kurt Nørrisgaard til Computerworld.

Hos BEC har man blandt andet etableret sig i Polen for at få adgang til billigere it-arbejdskraft. Der er lønniveauet ifølge Kurt Nørrisgaard på cirka en tredjedel sammenlignet med Danmark.

Kuldsejlet it-projekt i Nationalbanken vækker store it-selskabers interesse 

Nationalbankens problemfyldte it-system blev aldrig sendt i udbud

Låst dansk marked får it-leverandør til at kigge mod nordiske naboer 

Mere fra ITWatch

Visma åbner sluserne på konkurrent til Microsofts ERP-platform

Visma er for alvor klar til at sætte skub i ERP-platformen Visma.net, der skal konkurrere med Microsoft og Oracle på ERP-markedet. Lars Engbork, adm. direktør i Visma Software Danmark, forklarer til ITWatch, at et fokus på Norden skal give Visma fordelen.

Hollandsk tech-investor retter blikket mod Danmark

Med en ny milliardfond i ryggen har den hollandske investor Endeit Capital fokus på at interessante investeringsemner på det danske marked. ”Vi har været og er i dialog med danske iværksættere,” lyder det fra Endeits nordiske chef.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs