ITWatch

Lønpres skaber bekymring hos it-leverandør

It-folk i finanssektoren tjener markant mere end resten af it-branchen. Det skaber bekymring hos BEC, men it-leverandøren ser sig nødsaget til at følge lønudviklingen for at få kvalificerede medarbejdere.

Kurt Nørrisgaard er adm. direktør for BEC. | Foto: PR/BEC

20 pct. Så meget mere tjener it-folk i finanssektoren sammenlignet med deres kolleger i andre dele af it-branchen. Det skriver Computerworld med henvisning til tal fra Finanssektorens Arbejdsgiverforening.

Presset for at udvikle nye digitale løsninger inden for finansektoren er stort, og det skaber massiv efterspørgsel på kvalificeret arbejdskraft, hvilket driver lønningerne i vejret. Selvom udgifterne er store, er der dog ingen vej udenom, lyder der fra adm. direktør for BEC, Kurt Nørrisgaard.

"Alting kan blive for dyrt, men hvis du gerne vil lave de løsninger, der er brug for, så er du nødt til at betale den pris, der er i markedet,” siger Kurt Nørrisgaard til Computerworld.

Hos BEC har man blandt andet etableret sig i Polen for at få adgang til billigere it-arbejdskraft. Der er lønniveauet ifølge Kurt Nørrisgaard på cirka en tredjedel sammenlignet med Danmark.

Kuldsejlet it-projekt i Nationalbanken vækker store it-selskabers interesse 

Nationalbankens problemfyldte it-system blev aldrig sendt i udbud

Låst dansk marked får it-leverandør til at kigge mod nordiske naboer 

Mere fra ITWatch

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs