Datacentral: Reguleringspres og krav til it-oursourcing medfører spild af ressourcer

Strammere lovgivning og større compliance-krav koster datacentraler dyrt i it-investeringer. Det skriver BEC's topchef, Kurt Nørrisgaard, i Børsen.
BEC's topchef, Kurt Nørrisgaard. | Foto: PR/BEC
BEC's topchef, Kurt Nørrisgaard. | Foto: PR/BEC

En strøm af ny lovgivning som investordirektivet Mifid II, betalingsreglerne PSD2 og regnskabsstandarderne i IFRS 9 er strømmet ind over finanssektoren i de seneste år, og nu er det snart nok. Nogenlunde sådan lyder beskeden i en klumme fra datacentralen BEC's topchef, Kurt Nørrisgaard, i Børsen.

I klummen skriver han, at BEC alene i 2018 vil investere over 250 mio. kr. i nye it-løsninger til compliance – det vil sige efterlevelse af lovkrav – til de 30-40 banker, som bruger bankplatformen. Det er mere end fire gange det beløb, som BEC brugte på compliance i 2012, påpeger Nørrisgaard.

Han skriver, at det er væsentligt og rimeligt, at finanssektoren lever op til samfundets forventninger til sektoren, men at ny regulering har været voldsom de seneste år, og der f.eks. ofte er meget korte tidsfrister.

"Det generelle reguleringspres og kravene til it-outsourcing medfører spild af ressourcer, som vi hellere havde investeret i at innovere og konkurrere på de nye digitale muligheder, der f.eks. vokser ud af PSD2. BEC ser derfor meget frem til resultaterne af regeringens og sektorens eftersyn af den finansielle regulering, og det glæder os, at regeringen i sidste uge annoncerede et eftersyn af reglerne for it-outsourcing i finansielle virksomheder, som i dag gør det tungt og langsommeligt at udnytte cloudteknologier," skriver han.

Som FinansWatch tidligere har beskrevet er regeringens omtalte eftersyn af den finansielle regulering forsinket.

"Arbejdsgruppen om det finansielle eftersyn er i fuld gang og arbejder på højtryk med eftersynet. Der er kommet mange gode og konstruktive indspil, herunder fra den finansielle sektors repræsentanter til arbejdsgruppen," udtalte Brian Mikkelsen fornylig til FinansWatch.

Han oplyste, at eftersynet, der bliver lavet af en arbejdsgruppe bestående af blandt andet repræsentanter fra flere ministerier, Finanstilsynet og lobbyorganisationen Finans Danmark, vil være klar i løbet af første kvartal i år.

Denne artikel er leveret af ITWatch' søstermedie FinansWatch.

Ny EU-handlingsplan vil prioritere cybersikkerhed højt

Investor kaster millioner i dansk fintech-selskab 

Fintech-selskaber skal lege i Finanstilsynets nye sandkasse 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også