ITWatch

Atea-chef ville have konto til "underholdning"

Konto til "entertainment"? Både retsformand og en af anklagerne spidser øren i straffesag om bestikkelse.

Adm. direktør i Atea, Morten Felding, ønskede konto 2840 lukket og erstattet af en "entertainment"-konto ifølge tidligere salgsdirektør i selskabet. | Foto: PR/Atea

2840 er navnet på en konto i it-selskabet Atea, hvor storkunden Region Sjællands optjente bonus var placeret.

Men Ateas administrerende direktør, Morten Felding, var i efteråret 2014 træt af arrangementet, oplyser en af de tiltalte i en straffesag om bestikkelse onsdag eftermiddag i Retten i Glostrup.

Den tiltalte, der dengang var salgsdirektør, siger under en afhøring, at Morten Felding ville have kontoen lukket.

"Han beder mig om at lave en entertainment-konto i stedet," siger han.

Imidlertid volder "entertainment", der betyder underholdning, lidt besvær.

Først vil en af anklagerne have bekræftet betegnelsen, og derefter er det fra dommerpodiet, at retsformanden ønsker ordet gentaget for at være helt sikker på at have hørt rigtigt.

Hvad direktør Morten Felding mente med sit ønske om at oprette en underholdningskonto, kan den tiltalte ikke hjælpe med at få afklaret. Det vil formentlig først ske, når Felding selv skal udspørges på et senere tidspunkt.

Han er indkaldt som vidne med pligt til at tale sandt, idet Bagmandspolitiet har besluttet ikke at rejse tiltale imod ham.

En bonus på mellem en og halvanden procent af regionens køb hos Atea trillede ind på konto 2840, og med penge herfra blev en stribe middage på fine restauranter og udgifter til rejser betalt.

Dette udgjorde bestikkelse, hævder Bagmandspolitiet. Men de tiltalte - såvel selskabet Atea, flere tidligere ansatte i selskabet, modtagerne i Region Sjælland og Rigspolitiet - nægter sig skyldige.

En af dem har således sagt, at det var helt normalt, at Ateas chefer deltog i middage med store kunder, og en anden har understreget, at nogle af rejserne drejede sig om uddannelse og messer.

I retsmødet onsdag spørger en af anklagerne den forhenværende salgsdirektør om, hvorfor Morten Felding ønskede 2840 lukket?

"Han vurderer jo, at det ikke var korrekt, at Region Sjælland havde en bonusaftale," svarer den tiltalte.

Når retssagen fortsætter torsdag, ventes de tiltalte fra Region Sjælland og Rigspolitiet at blive afhørt om generelle forhold.

/ritzau/

Atea-sagen: Tiltalt i Region Sjælland beskrives som hård hund

Advokat politianmelder DF-profil for at blande sig i Atea-sag 

Atea-sagen: Skjult konto var som Coop-kort 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs