ITWatch

Amazon sætter byggeri af logistiklagre på pause i Spanien

Inflation og tilbagegang på onlinemarkedet får den amerikanske e-commerce-gigant til at holde igen med opførelsen af spanske logistiklagre, skriver Ecommercenews

Foto: Paul Sakuma/AP/Ritzau Scanpix/AP / AP

Amazon kommer først til at åbne de planlagte logistiklagre i Spanien i 2024, efter det 150.000 kvadratmeter store byggeri er blevet sat på pause, skriver Ecommercenews.

Det er tilbagegangen, der i øjeblikket rammer onlinemarkedet, og den skyhøje inflation, der får Amazon til at sætte projektet på pause.

Amazon har i de seneste år været nødt til at udvide sine lagerfaciliteter i takt med, at selskabet bare er vokset og vokset på tværs af landegrænser. Ifølge Amazon kostede overkapacitet, tabt produktion og inflation i andet kvartal 2022 5,6 mia. euro, svarende til 41,6 mia. kr.

Inflationen ligger aktuelt på 10,5 pct. i Spanien, og ligesom herhjemme er e-handlen aftagende. De nye varehuse er planlagt i byerne Murcia, Zaragoza, Vitoria, San Sebastián, Asturias, Vigo, Sevilla, Girona og Reus (Tarragona) og forventes nu forsinket til mindst 2024. Amazon har i forvejen 28 logistikcentre i Spanien.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Vestager: Amazon-forslag skal muligvis justeres for at lukke EU-undersøgelser

Zalando tager seks procent af alle danske e-handler

Mere fra ITWatch

Organisation øger presset på tidligere KMD-chef i propaganda-sag

Journalistorganisationen Reportere Uden Grænser (RSF) kalder nu på de franske myndigheder for at beordre, at Eutelsat, der har den tidligere KMD-boss Eva Berneke som topchef, skal stoppe med at videresende tre russiske propagandakanaler, som virksomheden har modtaget kritik for i den seneste tid.

Milliarddistributør henter bedste resultat i 30 år

En vellykket ekspansion i Norden betyder, at en af landets største distributører henter sit bedste afkast nogensinde. Særligt det svenske marked trækker en betydelig bedre indtjening hjem til selskabet sammenlignet med den danske indtjening. ”Der er altid en krig på priserne her i landet, sådan er det,” siger direktøren.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs