Medie: Advokathuse stopper samarbejde med dansk it-distributør

Danske Bruun & Hjejle har ligesom internationalt advokatfirma trukket sig som rådgiver for dansk selskab, der sidste år blev solgt til britisk kapitalfond med russisk hovedaktionær, skriver mediet Insidebusiness.
Hos Bruun & Hjejle ønsker man ikke at kommentere sagen med henvisning til, at firmaet ikke kan udtale sig om klientforhold. | Foto: PR
Hos Bruun & Hjejle ønsker man ikke at kommentere sagen med henvisning til, at firmaet ikke kan udtale sig om klientforhold. | Foto: PR

Det internationale advokatfirma Skadden, der har hovedsæde i New York, og det danske advokatkontor Bruun & Hjejle har stoppet samarbejdet med den danske it-distributør EET, der i slutningen af sidste år blev solgt til kapitalfonden Pamplona og den russiske hovedaktionær Mikhail Fridman i en milliardhandel.

Det skriver Insidebusiness.

Det skyldes ifølge mediet blandt andet, at Mikhail Fridman er blandt en række velhavende russiske oligarker, der er røget på EU’s sanktionsliste som følge af krigen i Ukraine.

Ifølge Insidebusiness arbejder EET på højtryk for at finde en løsning på den uholdbare ejerstruktur, men flere advokatkontorer i København har ifølge mediet takket nej til at hjælpe med den juridiske rådgivning.

Hos Bruun & Hjejle ønsker man over for Insidebusiness ikke at kommentere sagen, fordi man ikke kan udtale sig om klientforhold, og over for AdvokatWatch er meldingen den samme.

Som reaktion på Ruslands invasion af Ukraine har flere af landets største advokatkontorer meldt ud, at de dropper russiske kunder og virksomheder med russere i ejerkredsen.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch)

Oligarken Mikhail Fridman er endnu ikke fjernet fra dansk it-selskab

EET-ejer fjerner Mikhail Fridman fra ejerkredsen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også