ITWatch

Facebook bygger to ekstra serverbygninger i Odense

Facebook vil lægge endnu et milliardbeløb i to nye serverbygninger til datacenter i Odense. Samlet set vil virksomheden i 2025 have investeret 13 mia. kr. i fem bygninger.

Facebooks datacenter i Odense. Her et netværksrum, hvor servere internt på datacenteret kommunikerer med hinanden. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Selskabet bag Facebook, der for nylig har skiftet navn til Meta, vil investere i to yderligere serverbygninger i Odense, hvor to allerede er i drift og en tredje serverbygning er under opførsel. Det skriver Fyens Stiftstidende.

De to nye bygninger, der formentlig bliver de sidste på grunden, planlægges at stå klar i 2025. Til den tid vil Meta have investeret 13 mia. kr. i datacentret, der bliver på størrelse med andre Meta-datacentre i verden.

"Så hvis der bliver behov for mere, vil man anlægge et helt nyt center i stedet for at udvide," siger Carsten Sørensen, chef for Odense Data Center.

Om de to nye serverbygninger skal levere overskudsvarme til fynske hjem, forhandles der stadig om. I dag leverer datacentret i Odenses servere overskudsvarme nok til at forsyne 6900 husstande gennem Fjernvarme Fyn. 11.000 hjem vil kunne opvarmes, når det tredje datacenter står klar.

"Vi er i en meget konstruktiv dialog med Meta om også at udnytte den ekstra varme. Vores erfaringer fra de seneste år er meget positive, vi har haft et rigtig fint samarbejde, så vi glæder os til at udvide det," siger Jan Strømvig, direktør for Fjernvarme Fyn.

(Artiklen er leveret af vores søstermedie EnergiWatch.)

Brancheforening: Danmark har masser af plads til datacentre

Facebook køber 212 hektar ved Esbjerg for stort millionbeløb 

Mere fra ITWatch

Relatel skifter direktør efter halvandet år

På mandag takker Casper Bøyesen af og bliver erstattet af Anders Kjær-Jensen i Nuuday-ejede Relatel. Den tidligere Eesy-direktør vil ikke revolutionere forretningen, men digitalisere sig til succes.

Snapchat indfører overvågningsfunktion

Efter sager om narkosalg og grooming tilføjer det sociale medie nu ny funktion, der skal give forældre mulighed for at følge med i, hvem deres børn kommunikerer med på Snapchat.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs