ITWatch

Google køber datacentergrund i Norge

Amerikanske Google købte i sidste uge en datacentergrund i den norske by Skien. Grunden skal dog ikke laves til datacenter endnu, men er købt i tilfælde af, at behovet opstår.

Arnd Wiegmann / Reuters / Ritzau Scanpix
Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Ritzau Scanpix

Den norske by Skien sydvest for Oslo kan nu skrives på listen over skandinaviske byer, hvor amerikanske Google har købt grunde til opførelse af datacentre, da selskabet i sidste uge købte en datacentergrund og ejendom i byen. Det skriver det norske medie E24 med henvisning til lokalavisen Varden.

I Danmark har selskabet købt grunde i Fredericia og Aabenraa, ligesom de har været på jordrov i den svenske by Horndahl. Men datacentergrund i Norge får ikke bygget noget datacenter lige foreløbigt, forklarer pressechef i Google Norge, Helle Skjervold, til Varden. Grunden er købt i tilfælde af, at der opstår et behov for et nyt datacenter i Europa, lyder det.

Til det norske medie NTB udtaler landets digitaliseringsminister, Nikolai Astrup, at han håber, at Google vælger at gå videre med planerne om et datacenter i Norge.

"Norge har alle forudsætninger for at blive en førende datacenternation i Europa. Vi har adgang til store mængder vedvarende energi, god infrastruktur, lav elafgift ogvi har fjernet skatten på industrimaskiner. Det er alt sammen et godt udgangspunkt for at Norge kan tiltrække flere datacentre-investeringer," siger han til NTB.

Analytiker: Store genforhandlinger af NNIT-aftaler varsler skidt for faldende aktiekurs

Huaweis ukendte forretning gør klar til nordisk indtog

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger