ITWatch

Datacentre

Brancheforening: Danmark har masser af plads til datacentre

Det lakker mod enden for de enorme datacenterprojekter på dansk jord. Men der er plads til mange endnu, og især de mindre centre vli være i vækst, siger Datacenter Industriens formand, der også efterlyser en mærkningsordning for energiforbrug i datacentre.

På tre år er datacentrenes store indtog i Danmark forduftet

For tre år siden mente man, at datacentre i 2030 ville forbruge, hvad der svarede til en tredjedel af Danmarks strømforbrug. Men techgiganterne har i en vis grad trukket følehornene til sig, og nu har PTX i stedet indtaget rollen som kommende strømsluger og leverandør af overskudsvarme.

Jobskabelsen skuffer i Apples Viborg-datacenter

Der bliver ikke skabt de lovede jobs fra Apples danske datacenter, men strømforbruget fra de danske udenlandsk ejede datacentre stiger voldsomt og kan udløse ekstraregning, vurderer Klimarådet.

Topchef rydder op: Fejl i en række af Sentias regnskaber

Sentias danske forretningen har gennemgået en voldsom oprydning, der har sendt selskabet ud med et millionunderskud efter uregelmæssigheder i tidligere regnskaber udløser solide nedskrivninger. "Vi har konstateret, at der har været oplysninger i vores tidligere regnskaber, der ikke er afstemt korrekt," siger topchefen.

NNIT nedskriver for millioner på hovedkontoret

NNIT har nedskrevet værdien af hovedkontoret med 27 mio. kr., fremgår af regnskabet. Det skyldes en anden udnyttelse af de mange kvardratmeter nær København. Nedskrivningen er en del af en samlet oprydning, som den nye topchef foretager. (Opdateret)

NNIT henter vækst i international satsning

NNIT henter vækst i sin vigtige satsning, viser selskabets regnskab for de seneste tre måneder. Novo-forretningen falder som altid, men der er svag vækst i NNITs danske forretning. Kvartalet ender med et underskud, fremgår det. (Opdateret).

1 - 25 af 170
Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs