Direktør: Vi skal gøre Danmark til Silicon Valley for datacentre

Danmark skal give de store it-selskaber flere incitamenter til at vælge os frem for vores nabolande, når det kommer til placeringen af selskabernes datacentre.
Tina Schou, salgsdirektør i Schneider Electric Denmark og næstformand i Datacenter industrien. | Foto: PR/Schneider Electric
Tina Schou, salgsdirektør i Schneider Electric Denmark og næstformand i Datacenter industrien. | Foto: PR/Schneider Electric

Danmark er blevet et yndet mål for verdens store it-selskaber, når det kommer til at udpege placeringen af det næste datacenter. Men hvis vi som land skal sikre, at også det næste datacenter bliver placeret på dansk jord, så skal der politisk handling og reelle initiativer til.

Det skriver salgsdirektør i Schneider Electric Denmark og næstformand i Datacenter industrien, Tina Schou, i et debatindlæg på Finans.

I indlægget fremhæver Tina Schou blandt andet Danmarks infrastruktur med en af verdens bedste, og grønneste, energidistributioner, gode internetforbindelser og stabile elnet, som vægtige salgsargumenter i datacenterdebatten.

Hun påpeger dog også behovet for i endnu højere grad at satse på uddannelsen af it-professionelle som en udslagsgivende markør for, hvorfor de store it-selskaber skal vælge Danmark.

"Helt konkret skal vi udmønte en plan, der gør os til en højteknologisk og innovativ højborg, så vi dermed tiltrækker de klogeste hoveder til udviklingen af fremtidens datacenterløsninger," skriver Tina Schou.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også