Oracles værdi overstiger 200 mia. dollars

Oracle har som det første it-selskab med salg primært til virksomheder formået at nå en værdisætning på over 200 mia. dollars. Selskabets aktiekurs er blandt andet røget i vejret som følge af firmaets satsninger inden for cloudcomputing.
Larry Ellison, stifter af Oracle. | Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg/
Larry Ellison, stifter af Oracle. | Foto: /ritzau/AP/Eric Risberg/

Som det første it-selskab med salg til primært b2b-segmentet er amerikanske Oracle blevet værdisat til over 200 mia. dollars. Det skriver Financial Times.

I 2017 er Oracles aktiekurs allerede steget med over 20 pct., hvilket er mere end dobbelt så meget som erhvervslivet generelt. Stigningen skyldes, at investorerne har tiltro til Oracles skifte mod cloud computing og mener, at selskabet er lykkedes i sin omstilling fra de tidligere on premise-løsninger.

Ifølge selskabets stifter Larry Ellison er Oracle dermed på vej til at overhale Salesforce som den største udbyder af cloud-software, selvom Salesforce stadig fører på omsætning. Salesforces halter dog efter, når det kommer til omsætningsvækst, idet virksomhedens 24 pct. vækst i første kvartal af 2017 procentuelt er væsentligt mindre end Oracles 58 pct. omsætningsvækst for samme periode.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs ogsåPhoto: PR / NNIT

NNIT skal hyre bundter af cloud-folk

For abonnenter