ITWatch

Svenske Sinch stiger 11 pct. efter Softbanks exit

En af Europas bedst præsterende aktier sidste år er kollapset i løbet af 2022. Men nu stiger aktien igen, efter at Softbank har solgt fra i cloud-selskabet.

Kim Kyung Hoon/Reuters/Ritzau Scanpix

Sinch stiger 11,2 pct. til 15,64 svenske kr., efter at den japanske investor SoftBank har solgt hele sin ejerandel i den svenske cloud-baserede platformudbyder efter et aktiekurskollaps på mere end 90 pct.

Aktien er faldet 93 pct. fra et højdepunkt i september sidste år efter en række skuffende regnskaber, skriver Bloomberg News, der også pointerer, at aktien er blandt de mest shortede i Europa.

Det seneste års udvikling er en fuldstændig vending fra 2020, hvor Sinch blev hyldet som den bedst præsterende aktie i Europa, da virusrelaterede nedlukninger satte gang i efterspørgslen efter dets meddelelsestjenester, og investorerne jublede over virksomhedens aggressive opkøbstempo.

Softbank, som købte en tiendedel af Sinch i november 2020, sælger sin resterende ejerandel på 5 pct. til Sinchs medstifter og midlertidige administrerende direktør Johan Hedberg og Neqst D2 AB, et firma med tilknytning til selskabets bestyrelsesformand Erik Froberg.

Mere fra ITWatch

IBM om blockchain: Udviklingen fortsætter - også uden Tradelens

Da A.P. Møller-Mærsk forleden meddelte, at selskabet vil droppe sin blockchain-baserede Tradelens-platform, skabte det store overskrifter . Men blockchain-teknologi lever videre, og IBM forventer vækst de kommende år, forklarer IBM Danmarks CTO, der peger på tillid som en væsentlig faktor i netværk.

Tre talchefer forlader Lunar

Et par kreditchefer og en finansdirektør har valgt at sige op i fintech-banken, der på en anden front netop har sikret sig ny kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs