ITWatch

NNIT stiger 16 pct. efter milliardfrasalg

Frasalget af Hybrid Cloud og dele af andre forretningen sender NNIT på himmelflugt.

Foto: NNIT/PR

NNIT’s beslutning om at sælge dele af sin forretning modtages onsdag positivt på aktiemarkedet, hvor it-selskabets aktien efter knap en times handel stiger 16,0 pct. til 71,20 kr.

Onsdag morgen oplyste it-selskabet, at det har solgt sin Hybrid Cloud Solutions-forretningsenhed samt udvalgte dele af sin Cloud & Digital Solutions-forretningsenhed til Agilitas Private Equity.

Købesummen for de frasolgte aktiviteter udgør 1500 mio. kr. målt på enterprise value på gældfri basis, skriver NNIT i meddelelsen.

Hensigten er at geninvestere provenuet for at accelerere væksten i de tilbageværende forretningsenheder Life Sciences Solutions og Cloud & Digital Solutions.

”Vi har inkluderet vores største kunde Novo Nordisk i vores overvejelser, og de har bekræftet at fortsætte it-driftskontrakterne og forholdet under det nye ejerskab,” siger topchef Pär Fors i meddelelsen.

Novo Nordisk er fortsat kunde i NNIT’s forretningsenheder Life Sciences Solutions og Cloud and Digital Solutions.

NNIT har som følge af frasalget suspenderet sine forventninger til 2022. Selskabet vil opdatere markedet, når sigtbarheden om udsigterne for 2022 øges og i andet halvår.

Investeringsøkonom: NNIT-Salgspris forekommer ret høj

Agilitas om NNIT-køb: Et afgørende øjeblik

NNIT gennemfører stort milliardsalg

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs