ITWatch

Oracle får bedre salg end ventet i USA

Det er især Oracles infrastruktur- og applikations-cloud-forretning, der får salget til at stige.

Foto: Oracle/PR

Den amerikanske softwareproducent Oracle steg med 10,4 pct. i torsdagens eftermarked, da selskabet i sit andet kvartal overgik forventningerne til salget efter stor vækst i cloud-forretningen.

Oracle oplevede i perioden en fremgang i omsætningen på knap 6 pct. til 10,36 mia. dollar mod ventede 10,21 mia. dollar.

Salget af cloud-licenser trak her op ved at vokse med 13 pct. til 1,24 mia. dollar, mens indtægter på 1,1 mia. dollar var ventet. Cloud-service og licenssupport gik også frem med næsten 9 pct. til 3,15 mia. dollar, men her var der ventet lidt mere i 3,21 mia. dollar. Til gengæld steg salget af infrastrukturløsninger, herunder også dem i skyen, med 5 pct. til 4,41 mia. dollar, hvor 4,36 mia. dollar var spået.

Samlet set steg alle de cloud-relaterede indtægter med 22 pct. til 2,7 mia. dollar.

Serviceindtægterne gik også op med nær 7 pct. til 802 mio. dollar, mens salget af hardware faldt med 9 pct. til 767 mio. dollar.

Det justerede overskud per aktie blev på 1,21 dollar sammenlignet med 1,06 dollar et år tidligere og mod et konsensusestimat på 1,11 dollar ifølge Bloomberg News, mens det justerede driftsresultatet, EBITDA, landede på 4,86 mia. dollar. Her var ventet 4,56 mia. dollar.

"Disse stærke resultater er drevet af en vækst på 22 pct. i vores infrastruktur- og applikations-cloud-forretning, som nu nærmer sig en årlig værdi på 11 mia. dollar," udtaler Safra Catz, topchef i Oracle, i regnskabet.

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs