ITWatch

It-iværksætter lancerer datalagring med 90 pct. reduktion af CO2-udslip

Virksomheden Grøn Sky vil udrulle ny, grøn cloud-løsning, som har 90 pct. mindre CO2-udslip end andre datalagringsløsninger. Første skridt er crowdfunding-kampagne.

"Alle taler om, hvor meget det belaster klimaet at flyve og spise oksekød, men de færreste er klar over, hvor meget CO2 der udledes fra internettet," siger Pierre Bennorth, der er CEO og grundlægger af Grøn Sky. | Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken

Verdens grønneste cloud-løsning til lagring af fotos, film og andre data.

Sådan lyder definitionen fra den danske virksomhed Grøn Sky, der i dag lancerer en ny datalagringsløsning, der nedsætter CO2-udslippet med 90 pct.

"CO2-udslippet fra internettets elforbrug er faktisk lige så stort som det CO2-udslip, der kommer fra hele verdens flytrafik. Derfor har vi set på, hvordan man lagrer data, og vi er nået frem til, at data kan lagres betydeligt mere klimavenligt, end det sker i dag via kendte løsninger som for eksempel  iCloud," siger Pierre Bennorth, CEO og grundlægger af Grøn Sky, i en pressemeddelelse.

Han tilføjer, at der i de kommende år vil vi ske en grøn internetrevolution, som Grøn Sky vil være en del af.

"Vores mål er årligt at spare klimaet for CO2-emission, der svarer til mindst 1.000 flyvninger mellem København og New York," siger han.

Med Grøn Sky vælger man selv, hvilke data man skal kunne tilgå med det samme, og hvilke der skal være gemt i langtidslageret. Og det er særligt ved sidstnævnte, at der er en besparelse at hente. Det forholder sig nemlig sådan, at jo mere, man gemmer i langtidslagret, jo mere reducerer man sit CO2-aftryk, samtidig med at man sparer penge, ifølge Grøn Sky.

"Reduktionen af klimabelastningen på 90 procent opnås ved, at de data, der med cloud-løsningen fra Grøn Sky bliver gemt i langtidslageret, bliver lagret offline," lyder det i pressemeddelelsen, som uddyber, at konstant tilgængelig data bruger meget energi, mens det, der ikke er direkte tilgængeligt, bruger en brøkdel energi.

Torsdag går Grøn Sky i luften med en crowdfunding-kampagne på platformen Indiegogo, der især er kendt for tech-projekter. Formålet med kampagnen er at validere efterspørgslen efter en grøn sky samt at rejse penge til at kunne udvikle en Grøn Sky-app til mobil.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie CleantechWatch)

Antallet af datacentre i Europa stiger voldsomt de kommende år 

Grøn aftale sikrer datacentre ny indtægtskilde

Mere fra ITWatch

Peter Colsted er ny formand hos Schultz

It-selskabet Schultz får ny bestyrelsesformand i skikkelse af den garvede tech-boss Peter Colsted. Han skal være med til at øge selskabets aftryk på både det offentlige og private marked, lyder det.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs