ITWatch

IBM stiger på aktiemarkedet efter regnskab

IBM er med til at trække de ellers faldende amerikanske aktier op efter selskabet har udsendt regnskab.

Foto: PR

Efter ganske store fald mandag ser det tirsdag ud til at de amerikanske børser åbner i lidt bedre humør tirsdag og henter lidt af det tabte ind igen.

De store indeksfutures indikerer tirsdag en times tid før åbningen i New York stigninger på mellem 0,4 og 06, pct.

S&P 500-indekset endte med et fald på 1,6 pct., Dow Jones-indekset bakkede 2,1 pct., og det teknologitunge Nasdaq-indeks faldt 1,1 pct.

Efter mandagens børslukning kom der regnskabs fra IBM - Big Blue. Selskabet kom godt ud af andet kvartal, med både omsætning og bundlinje bedre end ventet.

IBM omsatte således for 18,75 mia. dollar mod ventet 18,26 mia. dollar blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News. Det resulterede i en justeret indtjening pr aktie på 2,33 dollar mod ventet 2,28 dollar blandt analytikerne.

"Væksten, som vi ser, er meget opmuntrende. Det er et bevis for, at vores kunder vænner sig til hybrid-cloud-platformen," siger Jim Kavanaugh, der er finansdirektør hos IBM, i et interview med Bloomberg News.

Det er nemlig særligt cloud-forretningen, der skaber vækst for IBM, som i løbet af 2021 har lavet flere større opkøb på området.

IBM-aktien stiger i tirsdagens formarked med 3,4 pct. til 142,61 dollar efter et fald på 0,6 pct. i den ordinære handel, der generelt var præget af tunge kursfald.

Zoom køber cloud-softwareleverandør til knap 15 mia. dollar 

Pentagon dropper aftale med Microsoft - skal dele rovet med Amazon 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs