ITWatch

Følg serien "Vejen til cloud" her

ITWatch har gennem den seneste tid set kritisk på erfaringerne med at gå i skyen, og du kan følge med i serien her.

Foto: Jan MIndegaard

Cloud er en etableret megatrend, og skal man tro de store leverandører af cloudløsninger, så er en overgang til skyen en mirakelkur for mange. Men graver man lidt dybere, så ser det meget mere nuanceret ud.

Nogle får meget store ekstraregninger ved at sende deres data i skyen, og andre får ekstraregninger ved utilsigtet merforbrug af den kapacitet, man har til rådighed hele tiden on demand, som er en af skyens store fordele.

Læs her vores foreløbige artikler i serien, som kommer til at fortsætte de næste uger.

Og har du forslag til emner, du mener, vi skal tage op indenfor cloud-transformation, så skriv til redaktør Jakob Skouboe på js@itwatch.dk

 

Dell: Mange danske virksomheder er skuffede over cloud

Foto: PR
Foto: PR
 

Cloud har skuffet langt de fleste, blandt andet med ufleksible løsninger, lyder kritikken fra Dell technologies field CTO Poul Kjeldgaard.

Han mener, at der tegnes et alt for positivt billede af en cloudtransformation.

"I dag er billedet det, at de store hyperscalere er dygtige til at tegne det store cloud-billede, men set med mine øjne er det ofte fortegnet," siger han og venter, at løsningen langt mere bliver et mix mellem brug af de store cloud-udbyderer kombineret med lokale datacentre. Såkaldt co-locations.

Læs hele Dell-direktørens vurdering af cloud her:

Netdesign: Sikkerhedskrav kommer som en overraskelse for mange i skyen

Foto: PR
Foto: PR
 

Sikkerheden er lige så påkrævet efter en cloud-omstilling som før og det, at man ikke bare kan overlade hele dette besværlige og dyre område til sin cloud-leverandør, overrasker mange virksomheder, lyder det fra Netdesign.

Læs her Thomas Mølgaard, som er afdelingsdirektør for Secure Digital Infrastructure i Netdesign, der er en del af TDC Erhverv, hvor han i detaljer gennemgår de udfordringer der venter på it-sikkerhedsområdet.

Som han siger, så "bliver det ofte både mere kompliceret, end de havde regnet med, og det bliver ofte også dyrere, end de havde regnet med, at gå i skyen," siger han.

Læs artiklen her.

Conscia om cloud-strategier: "Der er nogle der virkelig har betalt dyre lærepenge"

Foto: PR
Foto: PR
 

Cloud har kostet dyre lærepenge for nogle. Sådan lyder det fra Conscia, der er Cisco-partner og derfor har travlt med at etablere netværksløsninger for danske virksomheder. Og rådgivning omkring brugen af cloud fylder mere og mere.

Læs her CTO Henrik Mølls erfaringer fra sit arbejde med omstillingen til cloud. Hans vurdering er, at det kommer til at tage lang tid, og at det gamle datacenter i kælderen kommer til at leve en rum tid endnu.

Læs artiklen her.

Ekstraregning for cloud fra AWS blev dyr for Queue-it

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
 

Selvom man er født i skyen og derfor burde være skabt ekspert i at bruge den, så kan cloud give store – og dyre – overraskelser. Det fortæller Camilla Ley Valentin fra Queue-it i denne detaljerede gennemgang af dengang, det gik galt for det globale danske it-selskab.

Læs artiklen her.

"Der er en ting der er sikkert – det bliver aldrig billigere af at gå i cloud"

Foto: PR/TDC
Foto: PR/TDC
 

Cloud giver adgang til applikationer for alle brugere i en organisation, og det er nemt og enkelt at anvende og fristende for mange at tage fat på, men det kan også udløse nye regninger til virksomheden, som er uventede.

Derfor skal budgetansvaret i virksomheder gentænkes, så ansvaret placeres længere ude i organisationen end i it-afdelingen alene, lyder det blandt andet fra Crayon, der rådgiver om brugen af cloud og softwarelicenser.

Læs artiklen her.

Accenture modtager bunkevis af henvendelser om cloud efter coronakrisen

Foto: Accenture/PR
Foto: Accenture/PR
 

Coronakrisen har givet stor interesse for cloud, og det mærker man blandt andet hos Accenture, der rådgiver store danske virksomheder og det offentlige om avancerede it-beslutninger.

"Jeg er involveret i en ny kundedialog ugentligt," siger Kenneth Vester, head of cloud advisory i Accenture, til ITWatch.

Læs artiklen her.

Mere fra ITWatch

Pleo henter ny salgsdirektør

En ny salgsdirektør er hentet til fintech-virksomheden Pleo som en del af ambitionen at nå en mio. brugere inden for de næste fire år.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs