ITWatch

Nokia vil flytte it-infrastruktur i Googles cloud

I løbet af de kommende år vil Nokia rykke hele sin on premise it-infrastruktur over i Googles cloud. Det skal føre til operationelle effektiviseringer og lavere omkostninger.

Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix
Foto: Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix

To af it-verdenens giganter har indgået et strategisk partnerskab, der betyder, at Nokias it-infrastruktur rykker over i Googles cloud.

Det oplyser parterne i en pressemeddelelse.

Konkret betyder det, at Nokia vil migrere selskabets datacentre, servere og forskellige softwareapplikationer over på Google cloud-infrastruktur.

Partnerskabet mellem selskaberne er udtryk for et skifte mod en 'cloud first'-strategi hos det finske selskab.

"Nokia er på en digital transformationssti, der handler om fundamentalt at ændre, hvordan vi driver og gør forretninger. Dette er afgørende for, hvordan vores medarbejdere samarbejder, så vi fortsat løfter grænsen for at imødekomme vores kunders behov," udtaler Ravi Parmasad, direktør Global IT Infrastructure hos Nokia i meddelelsen.

Aftalen løber i fem år, og migrationen forventes at strække sig over en periode på 18 til 24 måneder. Fremadrettet vil Nokias infrastruktur og applikationer kører i den offentlige sky eller i en Software-as-a-Service-model, lyder det.

"Vi er glade for at hjælpe Nokia med at modernisere sin it-infrastruktur med vores backbone-netværk og vores tilgang til datasikkerhed ved hjælp af avanceret softwaredefineret netværk. Vi ser frem til at give den fulde palette af vores evner for at hjælpe Nokia med at gennemføre sin cloud-first-strategi og nå sine krav til ydeevne," udtaler topchef for Google Cloud, Rob Enslin.

Nokia og Google har ikke offentliggjort oplysninger om økonomien i aftalen.

Huawei: Ærgerligt at 5G-lovforslag først kommer næste år

Nokia lander 5G-aftale med Storbritanniens største mobiloperatør

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger