ITWatch

Saxo Bank-direktør: Den finansielle sektor har for meget gammel teknologi

Bankerne bruger i alt for høj grad deres it-budgetter til at vedligeholde gamle systemer i stedet for at investere i ny teknologi, mener viceadm. direktør i Saxo Bank.

Ifølge viceadm. direktør i Saxo Bank, Søren Kyhl, halter bankerne gevaldigt efter, når det gælder overgangen til cloud. Foto: Daniel Ochoa De Olza/AP/Ritzau Scanpix

Den finansielle sektor gør brug af gammel teknologi, og det betyder blandt andet, at bankerne bliver endnu mere presset i forhold til at forstå deres kunder, mener Søren Kyhl, der er viceadm. direktør i Saxo Bank, som har taget emnet op i en kronik i Børsen.

Søren Kyhl kritiserer blandt andet bankerne for ikke at investere i ny teknologi og henviser til en undersøgelse, der viser, at 80 pct. af de europæiske bankers it-budgetter ikke går til nye løsninger, men derimod til at vedligeholde eksisterende systemer.

"En alt for stor del af de massive investeringer i it og digitalisering bliver derfor brugt på legacy-infrastrukturen i stedet for innovation og konkurrence med fintechs og tech-giganter," skriver Søren Kyhl.

Saxo Bank-direktøren understreger også, at den finansielle sektor halter massivt efter, når det gælder overgangen til cloud, og han påpeger derfor, at Saxo Bank har indgået et partnerskab med Microsoft, der skal sætte turbo på bankens overgang til cloud.

Oracle: Den første bank går i skyen i år

Danske Bank skyder millionbeløb i tech-startup

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger