ITWatch

IBM-opkøb for tre cifret milliardbeløb kan være nøglen til cloud-markedet

I sommer købte IBM softwareselskabet Red Hat for et astronomisk beløb. Men opkøbet kan blive IBM's nøgle til succes på cloud-markedet.

PR
Foto: PR

Da IBM i sommer brugte i omegnen af 223 mia. kr. på opkøbet af softwareselskabet, var der mange, der spærrede øjnene op.

Softwareselskabet er kendt at udvikle Linux-programmer, og ifølge teknisk direktør for IBM i Norden, Brian Rasmussen, giver Red Hat IBM mulighed for let og smertefrit at flytte systemer fra Amazons servere til Microsoft eller IBMs egne.

Det skriver Berlingske.

"Populært sagt kan softwaren rulles ud på Amazons servere i dag, flyttes til Microsoft i morgen, rykkes til Google i overmorgen og dagen efter ligge i ens eget datacenter. Red Hat giver os den motorvej, der gør det muligt. Og interessen for at købe den slags løsninger er helt afsindig. Vi har solgt afsindigt mange i tredje kvartal, og der ligger kæmpe opgaver og venter, for mange er låst til deres leverandør og kan ikke skifte," siger han til Berlingske.

Red Hats software er open source og dermed offentligt tilgængelig, men den hurtighed i omstillingerne, softwareselskabet giver IBM, er nødvendig i en tid, hvor forventningerne til, hvor hurtigt en ny løsning kan skrues sammen, kun bliver højere, mener Brian Rasmussen.

IBM Danmark jagter nyt marked: Ellers sakker vi bagud

Columbus fortsatte cloud-optur i tredje kvartal

IDC: Det tyder på, at det er vendt for Oracle i Danmark

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger