ITWatch

Cloud-sats har givet pote for konsulenthus

Capgemini kastede sig sidste år ud i en større satsning på cloud-specialister. En investering i Azure har resulteret i flere større kundeprojekt, og forretningsenheden er på et år mangedoblet i størrelse.

Peter Rostrup Hansen overtog ansvaret for Capgeminis cloud-forretningen i Danmark sidste år. Foto: Capgemini/PR

Sidste sommer skruede Capgemini op for sit fokus på cloud i konsulenthusets danske forretning. Et år senere er satsningen vokset fra en til 10 medarbejdere med speciale inden for cloud-rådgivning.

Samtidig har Capgemini 20 konsulenter, som er tilknyttet særlige Azure-projekter hos en række kunder, oplyser selskabet i en pressemeddelelse.

Langt hovedparten af cloud-projekterne, nærmere bestemt 90 pct., er rodfæstet i netop Azure.

Inspirationen til cloud-satsningen er kommet fra Capgemini-kolleger i Sverige og Norge, fortæller Peter Rostrup Hansen, som fik ansvaret for cloud-forretningen i Danmark sidste sommer.

"Stærkt inspireret af det tætte samarbejde vores kollegaer i Sverige og Norge har med Microsoft, har vi investeret kraftigt i at styrke vores kompetencer på særligt Azure, hvor rigtig mange danske kunder er på vej hen."

"Sideløbende har vi ansat folk med stor erfaring og uddannet et hold tekniske eksperter, så vi i dag er 10 mand, der dedikeret arbejder med cloud-services i Capgemini Danmark,” udtaler Peter Rostrup Hansen i meddelelsen.

Han forudser, at der fortsat være stor vækst på området i de kommende år. Fokusset på cloud-området har betydet, at Capgemnini Danmark har løst opgaver for Sundhedsdatastyrelsen, DR Update og kunder inden for medico, fødevareproduktion samt sikkerhed og overvågning.

Konsulenthuset beskæftiger samlet set 300 medarbejdere i Danmark. På verdensplan tæller medarbejderstyrken mere end 200.000 ansatte fordelt på over 40 lande.

Ny direktør skal få styr på lønsomheden i konsulenthus

Konsulenthus henter ny topchef

Rød bundlinje: Pilen pegede nedad for stort konsulenthus i 2018

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger