ITWatch

Musikindustriens streamingsalg vokser kraftigt

Musikindustrien har knækket koden til salg af musik på nettet, skriver IT Branchen.

Ritzau Scanpix/Reuters/Christian Hartmann
Foto: Ritzau Scanpix/Reuters/Christian Hartmann

Musikindustriens salg af musik på nettet fortsætter en kraftig fremgang og IT-Branchen udlægger tallene som, at musikindustrien endelig har knækket koden. Brancheforeningen henviser til rapporten ”musikselskaber 2018” som er udarbejdet af IFPI, Danmarks musikbrancheforening.

Digitale musiktjenester stod sidste år for 91,2% af den totale omsætning på 582 mio. Kr. skriver ITB i seneste nyhedsbrev.

"Det er noget af en udvikling, hvis man sammenligner med tallene for 2009, hvor digitale tjenester udgjorde blot 23% af den samlede omsætning i den danske musikbranche," skriver ITB.

"De danske musikforbrugere har for længst lagt fysiske CD’er og plader bag sig, hvilket udviklingen i brugen af digitale tjenester også afspejler. Samtidig er det lykkedes musikbranchen at knække koden til de digitale platforme, og derfor ser vi nu en branche i absolut topform," siger Mette Lundberg, direktør for politik og kommunikation i IT-Branchen.

Og det at hente musikken er det slut med. Download er dødt, lyder det videre.

"Danskerne downloader ikke musik mere. I dag køber vi adgang via streamingtjenester, så vi har nem og hurtig adgang til lige præcis det musiknummer vi ønsker, fra lige præcis det device vi ønsker. Og samtidig slipper vi for at musikken optager al lagringspladsen på vores device," siger Mette Lundberg.

Dansk spiludvikler får millioninvestering fra svenskere

Fem danske fintech-selskaber deltager i Mastercard-accelerator

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger