Lønfirma fejer iværksætter af banen: "Man spiller ikke hasard med medarbejdernes løn"

"Lige nu er det vigtigste at stjæle så mange kunder fra Danløn, som muligt," siger iværksætteren Toke Kruse til Techsavvy.media, ovenpå lanceringen af sit eget nye lønsystem, Salary, der vil servicere virksomheder i den mindste halvdel af spektret.
Den udmelding tager man dog med ro i sindet ovre hos Danløn, der siden 2001 har serviceret mindre virksomheder for lønsystemsvirksomheden Lessor. Peter Colsted, adm. direktør i Lessor, peger i stedet på, at det som en ny spiller er svært at træde ind på det store marked for danskernes løn.
"Det at lave et standard lønsystem til en lille virksomhed er at gøre noget meget komplekst meget enkelt. En ting er, at man er en dygtig udvikler, og det tror jeg mange af de nye spillere er. Men for at det bliver praktisk anvendeligt for kunderne skal det; a - regne rigtigt, og b - have al den bagvedliggende integration til e-indkomst, Nets, bankerne og pensionsselskaberne," siger Peter Colsted og konkluderer:
"Alle de ting skal være på plads og kunne gennemføres uden kunderne oplever, det er svært. Det tror jeg, de nye spillere får svært ved, selvom de kigger os i kortene."
Skifter ikke lønsystem fra dag til dag
Danløn laver løn for mange mindre danske virksomheder og har gjort det længe. Derfor bliver det svært for Toke Kruse at opfylde sit mål om at erobre de allerede eksisterende Danløn-kunder, mener Peter Colsted.
"Lønsystemer skifter man ikke bare ud fra den ene dag til den anden. Hvis man har vænnet sig til et system, det fungerer, og man er glad for det, spiller man ikke hasard med sine medarbejderes løn," siger han.
Toke Kruse fortæller ellers til mediet, at man med et enkelt klik kan skifte lønsystem og overgå til Salary.
"Der skal meget til at skifte lønsystemet ud, for hvis det ikke virker fra dag ét, får man ikke særligt tilfredse medarbejdere. Så det er et hensyn til medarbejderne," siger han.
Forretningsmodel er marketingsstunt
Toke Kruse og Salary har også et ønske om gratis at kunne servicere mindre virksomheder. Til gengæld skal det så koste penge at få ekstraservices, som eksempelvis support. Det kaldes for en freemium-model.
"Freemium-modellen er jo i hvert fald en anden måde at gå til markedet på. Det er et meget fint marketingstunt, tænker jeg. Det er klart, at noget ikke er med i tilbuddet til kunden, og det henvender sig til de mindste af kunderne. Det bliver et problem," siger Peter Colsted og uddyber:
"Vores erfaring er, at det er netop de allermindste virksomheder, der skal have hjælp til eksempelvis skat, men det er ikke inkluderet i hans gratismodel. Jeg tror ikke, det er den rigtige måde at få glade kunder på. Jeg tror, det er vigtigt, at man er der til at hjælpe kunden i starten."
Peter Colsted vil ikke direkte sige, at kunderne bliver skuffede over modellens udfald, men han vurderer, at den endelige løsning sandsynligvis vil komme op i samme prisleje som de eksisterende løsninger.
Danløn kritiseres for brugervenligheden
Den nye spiller, Toke Kruse, vil altså gerne stjæle kunder fra Danløn. En virksomhed, som ifølge ham "har været elsket for prisen, men hadet for brugervenligheden," uden nærmere specifikation.
Det er dog lidt af fejlskud at hagle Danløns brugerflade ned. Adspurgt, hvorvidt han kan genkende kritikken af brugerfladen, svarer den adm. direktør:
"Næh, det kan jeg ikke. Der er to ting, der er vigtige her. Ser det lækkert ud, og fungerer det," siger Peter Colsted om hans målekriterier.
"Samtidigt kigger vi hele tiden på, hvor vi kan gøre det bedre. Så kigger man på, om det (Salarys løsning red.) ser lækrere ud. Det gør det helt sikkert. Salary har lavet deres løsning i år, så der er nok flottere farver og pænere font. Men det er kun en meget lille del af det," siger Peter Colsted.
Han mener i stedet, at det designmæssige fokus skal lægges over på den app, som Danløn i starten af året præsenterede en ny version af. Her kan medarbejdere eksempelvis registrere udlæg.
Selvom Peter Colsted altså ser sin egen løsning til mindre virksomheder som god til at dække kundens behov, understreger han, at man ikke bare kan ligge på den lade side.
"Vi føler os ikke truede af de nye spillere på markedet. Ny konkurrence holder os skarpe og giver kunderne den bedste løsning. Som tidligere Microsoft-ansat lever jeg efter mottoet, at man ikke er bedre, end sin sidste softwarepatch. Derfor skal vi sørge for altid at være på forkant med den bedste løsning," siger Peter Colsted.
Lessor-direktør: "Jeg er mega begejstret for den konstante dynamik i branchen"