ITWatch

Dansk virksomhed udvikler system til at stoppe droner ved fængsler

Med et nyt system vil den danske virksomhed Mydefence Communication modvirke illegal brug af droner, som eksempelvis har fundet sted ved indsmugling af genstande i et fængsel.

PR
Adm. direktør for Mydefence Communication, Christian Steinø. Foto: PR

For at komme illegal indtrængning af droner til livs har danske Mydefence Communication udviklet et system, som er blevet præsenteret for Nato og har fået støtte fra et EU-program, så det kan blive testet i to danske fængsler.

"Vi ser frem til at demonstrere vores system i brug i større skala. Teknologien er på plads, men med EU-projektet får vi lejlighed til at optimere og markedsmodne det," siger adm. direktør Christian Steinø i en pressemeddelelse,

Sidste efterår blev en drone brugt til at smugle to mobiltelefoner, en savklinge og diverse skruer ind i Nyborg Fængsel, men med systemet fra Mydefence Communication, som har fået navnet Knox, vil man kunne overvåge luftrummet over en bygning.

Hvis der kommer en fremmed drone ind over bygningen, vil styringen af den blive forstyrret af systemet, så føreren ikke kan kontrollere den. Samtidig sendes en alarm, så man kan se, hvor drone-føreren befinder sig.

"Vi betrager teknologien bag Knox som en gamechanger, fordi vi ikke nøjes med at opfange signaler, som de nuværende løsninger på markedet gør, men er i stand til at jamme drone-signalet og derved blokere det," forklarer Christian Steinø.

Udover at teste systemet i to danske fængsler, skal det også afprøves på to engelske stadions.

Droner og robotter skal holde Storebæltsbroen sund og rask

Accenture ser it-sikkerhed som et af de helt store vækstområder

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger