Franske Schneider Electric stiger efter regnskab og ny topchef

Schneider Electric klarer sig godt og høster bedring på aktiemarkedet efter ny topchef er trådt til.
Foto: Pr Schneider Electric
Foto: Pr Schneider Electric
Af Marketwire

Schneider Electric stiger 1,4 pct. til 156,86 euro, efter at den franske elektronik- og softwarekoncern har leveret en bedre end ventet salgsvækst og salgsvækstprognose.

Samtidig meddeler Schneider Electric, at Peter Herweck, der i øjeblikket er administrerende direktør for Aveva, skal efterfølge Jean-Pascal Tricoire som administrerende direktør for Schneider Electric.

Udnævnelsen af den kommende topchef kommer i kølvandet af, at Schneider Electric for nyligt har købt den britiske industriel softwarekoncern Aveva for 9,5 mia. pund.

Højt estimerede Tricoires afgang kommer ikke som den store overraskelse, men den kan blive mødt af tristhed hos investorerne, vurderer finanshuset Citigroup ifølge Dow Jones Newswires.

Koncernen, som herhjemme blandt andet er kendt som ejer af Lauritz Knudsen, fik en organisk salgsvækst på 16 pct. i fjerde kvartal, hvor analytikerne ifølge Bloomberg News kun havde ventet 10 pct.

Den positive overraskelse er især drevet af Energy Management, der leverede en organisk vækst på 17,5 pct. mod ventet 10,4 pct.

Samlet landede omsætningen i kvartalet på 9,32 mia. euro mod ventet 8,91 mia. euro.

For hele 2022 blev den justerede EBITA-margin forbedret til 17,6 pct. fra 17,3 pct., hvilket er lidt over analytikerprognosen på 17,5 pct.

For 2023 venter elektronik- og softwarekoncernen at nå en organisk omsætningsvækst på 9-11 pct., hvilket er under niveauet opnået i 2022 på 12,2 pct., men over analytikerkonsensus på 4,1 pct.

Den justerede EBITA-margin ventes i år at lande i intervallet 17,4-17,7 pct., hvilket skuffer i forhold til analytikerkonsensus på 17,8 pct.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også