Medie: Konkurrencemyndigheder kigger på omkostninger hos to datacentraler

En markedstest af et tilsagn fra Bankdata om lavere udtrædelsesomkostninger er blevet efterfulgt af et nærmere blik fra konkurrencemyndighederne på én af de to andre datacentraler, skriver Insidebusiness.
Bankdata er den ene af tre datacentraler på markedet. De to andre er BEC og SDC. | Foto: bankdata
Bankdata er den ene af tre datacentraler på markedet. De to andre er BEC og SDC. | Foto: bankdata

Før jul gennemførte Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen en markedstest af et tilsagn fra Bankdata om lavere omkostninger, når et pengeinstitut vil forlade datacentralen, og også BEC’s udtrædelsesomkostninger kigger myndighederne nærmere på. Det skriver Insidebusiness.

Hverken Bandata eller BEC ønsker at kommentere sagen over for mediet, men Jesper Nielsen, adm. direktør for BEC, vil godt sætte ord på sit generelle syn på markedet.

”Vores generelle holdning er velkendt: Hvis et medlem vælger at udtræde, modtager vi den udtrædelsesgodtgørelse, som vores medlemmer har aftalt i vedtægterne, og som er på niveau med de andre datacentralers udtrædelsesgodtgørelser. Det er essentielt for lige konkurrence på datacentralmarkedet, at udtrædelsesvilkår alt andet lige flugter med hinanden. Ellers vil den datacentral, der er dyrest at forlade, stå med en urimelig konkurrencefordel,” siger Jesper Nielsen til Insidebusiness.

Den tredje og sidste datacentral på markedet, SDC, varslede sidste år over for FinansWatch, at den satte sin udtrædelsesomkostninger op for at matche konkurrenterne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

HP efter stor rokade: Vi står et godt sted

For abonnenter