ITWatch

Danske edtech-selskaber har milliardstore muligheder på det tyske marked

Tyskland står klar med milliarder til digitalisering af skolesektoren. Nyt eksportfremstød skal sparke døren ind til markedet for danske it-selskaber.

Foto: Colourbox

Med 6,5 mia. euro – svarende til mere end 48 mia. kr. – øremærket til digitalisering af skolevæsenet siden 2019 er Tyskland et marked med et markant vækstpotentiale for danske it-virksomheder, skriver DI.dk.

De mange midler skal efter planen gå til digitale løsninger inden for blandt andet infrastruktur, hardware, apps, VR og AR.

”Coronanedlukningen har været et wake-up call for det tyske skolesystem. Det er blevet tydeligt, at Tyskland ikke har den nødvendige digitale infrastruktur på skoleområdet, og det kan man virkelig mærke på den store interesse for de danske løsninger,” udtaler branchedirektør i DI Digital, Rikke Zeberg.

Sammen med Edtech Danmark og Trade Counsil er DI arrangør af et eksportfremstød syd for grænsen, der skal åbne det tyske marked op for danske virksomheder.

Rikke Zeberg peger på, at det endnu blot er 20 pct. af de afsatte midler, som er blevet brugt. Derudover er de enkelte delstater forpligtiget til selv at afsætte 10 pct. i egenfinansiering.

Tysk finansmyndighed udsender advarsel om eskalerende cybertrussel

Cbrain vinder tidligere adviseret ordre hos kunde i Tyskland

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs