ITWatch

Amerikansk softwaregigant opjusterer forventningerne

Salesforce opjusterer indtjeningsbud og belønnes i eftermarkedet med markant stigning.

Foto: Brendan Mcdermid/Reuters/Ritzau Scanpix

Den amerikanske softwarekæmpe Salesforce steg 8,9 pct. i eftermarkedet tirsdag, da selskabet i forbindelse med sit regnskab for første kvartal har opjusteret forventningerne.

Salesforce, som især gør sig inden for kundehåndteringssystemer, CRM, venter nu et justeret overskud intervallet mellem 4,74 og 4,76 dollar per aktie i regnskabsåret mod tidligere et resultat mellem 4,62 og 4,64 dollar.

På forhånd var der blandt analytikerne ventet en overskud på 4,68 dollar per aktie, ifølge et estimat fra Bloomberg News.

Prognosen for omsætningen er dog samtidig sat ned til et interval mellem 31,70 og 31,80 mia. dollar mod tidligere i området mellem 32,00 og 32,10 mia. dollar. Her var buddet på Wall Street noget højere i 32,08 mia. dollar.

Koncernen oplevede ellers i sit første kvartal en stigning i omsætningen på 24 pct. til 7,41 mia. dollar mod ventede 7,38 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 98 cent, sammenlignet med 1,21 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 95 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på 982 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 954 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 2,08 mia. dollar. Her var ventet 2,16 mia. dollar.

”Vi havde endnu et fremragende kvartal,” siger Marc Benioff, administrerende direktør i Salesforce, i regnskabet.

”Der er ikke nogen bedre måleenhed for modstandskraften og momentum i vores forretning end de 42 mia. dollar, vi har i de resterende leveranceforpligtelser, hvilket udgør al kontraktmæssigt sikret fremtidige indtægter.”

Dansker bliver europæisk chef for Servicenow

Salesforce opjusterer forventningerne til året

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs