ITWatch

Spild af frugt og grønt skal mindskes med ny digital løsning

Danske forskere arbejder på en digital løsning til at mindske madspild i forsyningskæden for frugt og grønt.

Foto: Martin Lehmann/Politiken/Ritzau Scanpix

Det skal blive nemmere at gennemskue, hvor længe man som forhandler og forbruger kan opbevare frisk frugt og grønt, før det mister kvalitet og i stedet ender som madspild.

Derfor arbejder et hold forskere ved Aarhus Universitet i øjeblikket på at udvikle en såkaldt digital tvilling, der er en visuel repræsentation af et produkt, og som dækker hele dets livscyklus. Det skriver Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug.

Via avancerede analytiske værktøjer er den digitale tvilling i stand til at beregne et produkts restholdbarhed og dermed gøre det nemmere for eksempelvis supermarkeder at træffe beslutninger om et produkts salgsperiode og pris for at reducere madspild i forsyningskæden.

Planen er, at der allerede næste år vil komme matematiske modeller, der kan forudsige restholdbarhed af jordbær og salat, på markedet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FødevareWatch.)

Too good to go lander største aftale nogensinde: Muligheder i 9000 butikker

Madspilsapp klar på udrulning i flere amerikanske storbyer 

Mere fra ITWatch

Ny direktør vil ikke have ret bare fordi hun er chef: "Det bedste argument bør vinde"

Efter små tre år i Microsoft Danmark vinker Anne Marie Kindberg farvel for i stedet at blive kommerciel direktør hos fintech-virksomheden Lunar fra 1. februar. De første dage skal hun formentlig lytte lidt mere, end hun skal tale, og så ser hun frem til at blive en del af en virksomhed, der ifølge hende kommer til at revolutionere bankbranchen, som vi kender den.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs