ITWatch

Google indgår langsigtet elkøbsaftale med Ørsted

En 12-årig aftale mellem Google og Ørsted betyder, at techselskabet i fremtiden vil få leveret strøm fra den kommende havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3.

Foto: Andrew Kelly/Reuters/Ritzau Scanpix

Ørsted har indgået en 12-årig elkøbsaftale med Google, der betyder, at det amerikanske selskab aftager 50 megawatt (MW) af produktionen fra Ørsteds kommende havvindmøllepark Borkum Riffgrund 3.

Det meddeler Ørsted tirsdag formiddag.

Elkøbsaftalen – også kaldet en CPPA – er vigtig for det danske energiselskab, da Borkum Riffgrund 3, der har en samlet kapacitet på 900 MW, er blevet tildelt gennem et nulbud, der betyder, at projektet ikke modtager statsstøtte.

"CPPA'en med Google vil medvirke til at stabilisere Ørsteds indtægter fra Borkum Riffgrund 3 samt bidrage til at modne havvindmølleparken frem mod en endelig investeringsbeslutning, som forventes inden udgangen af 2021," skriver Ørsted i meddelelsen.

Erhvervsminister savner mediefokus i historisk techlov 

EU-lande: Sociale medier skal fjerne ulovligt indhold hurtigere 

Mere fra ITWatch

Dixa snupper Relatel-chef

Efter halvandet år på meddelte Relatel-chef Casper Bøyesen i går sin afgang fra Nuuday-virksomheden for at gå til Dixa.

Dansk AI-virksomhed satser på sorte tal i år

Investorernes fokus på indtjening frem for vækst for enhver pris, har fået den danske AI-virksomhed 2021.ai til at justere sin strategi. Nu er sorte tal på bundlinjen for første gang inden for rækkevidde.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs