ITWatch

Salesforce stiger efter kvartalstal og opjustering

Softwareselskabet Salesforce henter stigning efter gode tal og optimistiske forventninger til fremtiden.

Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS / X90143

Salesforce stiger 2,8 pct. onsdag aften, efter softwareselskabet har offentliggjort sine tal for andet kvartal. Regnskabet indeholdt nemlig en opjustering af forventningerne for hele 2021.

Koncernen, der gør sig i systemer til håndtering af økonomi og kunder til virksomheder, regner nu med en omsætning i år på 26,2-26,3 mia. dollar mod tidligere 25,9-26,0 mia. dollar.

Det nye bud er samtidig over konsensus på Wall Street, da forventningen ifølge Bloomberg er på 26,0 mia. dollar.

Det samme er tilfældet med prognosen for indtjeningen per aktie i 2021 på 4,36-4,38 dollar mod oprindeligt 3,79-3,81 dollar, da analytikerne regner med 3,84 dollar i overskud for hver aktie i selskabet.

Salesforce spår samtidig med at levere en toplinje på 6,78-6,79 mia. dollar i det igangværende tredje kvartal, mens overskuddet per aktie ses i 91-92 cent, og her regner analytikerne til sammenligning med 6,66 mia. dollar i omsætning og et resultat per aktie på 83 cent.

Koncernen havde desuden et solidt andet kvartal med en stigning i omsætningen på 23 pct. til 6,34 mia. dollar mod ventede 6,24 mia. dollar, mens det justerede overskud per aktie blev på 1,48 dollar, sammenlignet med 1,44 dollar et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 0,99 dollar, ifølge Bloomberg News.

"Da selskaber og regeringer verden over fortsat accelererer deres digitale transformation, leverede vi vort femte fænomenale kvartal i træk. Salesforce har aldrig set bedre eksekvering eller præstationer," udtaler Marc Benioff, topchef i Salesforce, i regnskabet.

/ritzau/FINANS

Nordisk onlinehandel tilbage til mere moderate vækstrater 

Coops softwaresatsning overgår forventninger: Omsætning rammer trecifret millionbeløb på år ét 

Mere fra ITWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs