ITWatch

Spotify ser mindre brugervækst i andet kvartal end ventet

Musikstreamingtjenesten nedjusterer forventningerne til brugerantallet i 2021.

Foto: MARTIN BUREAU/AFP / AFP

Den svenske musikstreamingtjeneste Spotify, som er noteret på børsen i USA, øgede i første kvartal antallet af aktive månedlige brugere, MAU, til 356 millioner.

Det var en vækst på 24 pct. i forhold til samme periode sidste år - og på 3 pct. i forhold til det foregående kvartal, skriver Spotify i sit regnskab for første kvartal onsdag.

Ifølge selskabet er fremgangen inden for prognosespændet, men "lidt under vores interne forventninger". I andet kvartal venter Spotify en stigning i antallet af aktive månedlige brugere til 366-373 millioner, hvilket er under analytikernes forventninger ifølge Bloomberg News på 377,8 millioner.

Og for hele 2021 ser selskabet nu en stigning i brugerantallet til 402-422 millioner, hvilket er en nedjustering i forhold til en tidligere prognose på 407-427 millioner.

Omsætningen ses imidlertid nu at stige til 9,11-9,51 mia. euro i 2021, hvilket er en lille justering opad i forhold til den tidligere prognose på 9,01-9,41 mia. dollar. I første kvartal øgede selskabet omsætningen med 16 pct. til 2147 mio. euro.

Driftsresultatet lød endvidere på 14 mio. euro mod et minus på 69 mio. euro i samme periode sidste år.

Streamingtjeneste åbner i Danmark - Hollywood-gigant står bag

Spotify møder kritik fra nye ansatte efter opkøb  

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs