ITWatch

Tech-selskaber med fokus på sundhed har succes med iværksætterfællesskab

Det er lykkes de 23 selskaber i iværksætterforeningen Health Tech Hub Copenhagen at rejse over en halv mia. kr. i løbet af de to år, organisationen har eksisteret.

Foto: Health Tech Hub Copenhagen / PR

I de to år iværksætterfællesskabet Health Tech Hub Copenhagen har eksisteret er medarbejderstaben i de 23 virksomheder fordoblet, og samlet har de rejst over en halv mia. kr., skriver Berlingske.

Fællesskabet, der fysisk holder til på Østerbro i København, åbnede i 2019 og er en nonprofit-forening, der samler tech-selskaber, der laver løsninger indenfor sundhedssektoren med det formål at forbedre sundhed og mindske sundhedsudgifter globalt.

Projektet er støttet af blandt andre Netcompany, Industriens Fond, Dansk Industri og arbejder tæt sammen med Danske Regioner og flere danske hospitaler.

I 2019 blev de 23 virksomheders løsninger brugt af samlet 300.000 mennesker - i dag er det tal vokset til 2 mio., fortæller initiativtager og direktør for foreningen Jesper Grønbæk til Berlingske.

"Jeg tror, at vi har været heldige og haft timingen med os. Vi har samlet en masse brikker til et puslespil og dermed skabt synergi i stedet for, at hver dygtig iværksætter skal kæmpe sine egne kampe. Her hjælper vi hinanden, og især de seneste 13 måneder under coronakrisen har alle mennesker fået øjnene op for, hvad digital sundhed er," siger han.

Startup henter penge og skruer på strategien

Saas-selskab rejser 22 mio. kr. til at styrke læringsplatform 

Mere fra ITWatch

TDC: Lavprisprodukter har medvind

Midt i alle omvæltningerne i TDC-koncernen, lancerede selskabet sidste år lavprisselskabet Eesy og streamingproduktet YouTV. Foreløbig er der ikke tegn på kannibalisering af egne produkter, siger CFO.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs