ITWatch

Tech-selskab vinder tredje patentsag i USA på tre år

Den danske virksomhed 3Shape vinder endnu en patentsag i USA mod tidligere samarbejdspartner. En bunke af sager er dog endnu uafsluttede, og de mange juridiske slagsmål har kostet virksomheden dyrt.

Adm. direktør i 3Shape Jakob Just-Bomholt kom til virksomheden i august for at vende udviklingen i selskabet. Foto: 3Shape/PR

Den danske tech-virksomhed 3Shape, som laver 3D-mundscannere til tandlægeindustrien, har vundet sin tredje patentsag på bare tre år i USA, skriver Børsen.

Der er dog stadig en bunke af ni uafsluttede sager i vente mod selskabets tidligere samarbejdspartner Align Technology. Juridiske slagsmål har allerede kostet 3Shape dyrt, hvilket har vist sig i selskabets seneste par årsregnskaber, hvor driftsresultatet er dykket fra 593 mio. kr. i 2017 till 217 mio. kr. i 2018 og senest 143 mio. kr. i 2019.

Men USA er et så stort marked, at der ingen vej er tilbage - 3Shape tager kampen op, lyder det fra adm. direktør Jakob Just-Bomholt.

"Selvfølgelig synes vi, det er en alvorlig og ubehagelig situation, men når det amerikanske marked udgør 35 til 40 pct. af det globale scannermarked, så har vi også intentioner om at køre sagerne til ende, og vi føler, at vi har ret," siger Jakob Just-Bomholt til Børsen.

Ny topchef skal vende udvikling for tech-selskab

Softwareselskabet 3Shape får ny topchef

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger