ITWatch

Global it-gigant og dansk energiselskab står bag ny klimavenlig platform

IBM har sammen med dansk energiselskab udviklet en ny platform til at sikre balance i energisystemet. It-selskabet ser globalt potentiale i løsningen.

Foto: PR

Under navnet Flex Platform har IBM og energiselskabet Andel, det tidligere SEAS-NVE, udviklet en ny digital løsning, der skal sikre bedre balance i energisystemet, skriver Berlingske.

Konkret skal platformen medvirke til at udfase kraftværker, som kommer i brug under spidsbelastningsperioder, ved at regulere behovet andre steder i energisystemet – og dermed være med til at sænke CO2-udledningen.

Platformen er udviklet i samarbejde med Københavns Ejendomme & Indkøb, og den gør brug af teknologier som internet of things, kunstig intelligens og blockchain til at styre ventilations- og elvarmeanlæg i store offentlige og private bygninger. Hos IBM ser man et globalt potentiale i løsningen til at sikre bedre balance i energisystemer.

"Der er en meget stor interesse for det her overalt, hvor man udbygger energiforsyningen med vind og sol, eller der, hvor man står over for en stor elektrificering i form af elbiler eller varmepumper," siger Trygve Skjøtskift, der er ansvarlig for udviklingen af platformen hos IBM.

IBM overtager Serviceplatformen et år senere end planlagt

It-skole samarbejder med IBM om at få flygtningekvinder i beskæftigelse

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger