ITWatch

Systematic-løsning udbredes til en række svenske sygehuse

Aarhusianske Systematic har solgt it-løsning til syv svenske sygehuse.

Foto: PR/Freelance

Columna Task, der er en it-løsning udviklet af Systematic, er nu solgt til en række svenske sygehuse.

Den svenske Västra Götaland Regionen har købt løsningen til syv af sine største hospitaler, skriver Systematic i en meddelelse.

Blandt de nye kunder er Östra Sjukhuset, der er en del af Sveriges største sygehus, Sahlgrenska Universitetssjukhus i Göteborg, som består af fem hospitaler med knap 2000 sengepladser tilsammen.

Columna Task samler en lang række opgaver i ét system, som portørerne kan tilgå via en smartphone.

"Klinikerne bestiller opgaver via systemet, som portørerne herefter kan vælge ud fra opgavens tid, placering og vigtighed. På den måde spares mange tomme skridt, og portørerne skal ikke besvare telefonopkald, når de transporterer patienter eller udstyr rundt på hospitalet," skriver Systematic.

"Ud over de praktiske fordele ved systemet, så oplever portørerne større arbejdsglæde, fordi de i langt højere grad har fået indflydelse på deres arbejdsopgaver. Det betyder også, at samarbejdet med de øvrige personalegrupper er mere smidigt," fortæller Mikael Östling, projektleder og virksomhedsudvikler hos Regionservice i Västra Götaland.

Östra Sjukhus har været en del af det svenske coronaberedskab, men det har ikke forhindret udrulningen af Columna Task, siger Senior Consultant hos Systematic, Jacob Gade.

"I øjeblikket har vi implementeret Columna Task på tre ud af syv hospitaler i Västra Götaland regionen, og vi er præcis, hvor vi skal være, ifølge den oprindelige implementeringsplan. Det er ret vildt, når man tænker på, at alle workshops og intro-kurser er afholdt online mellem Systematic og Östra Sjukhuset på grund af corona," forklarer Jacob Gade.

Medie: FE skaffer oplysninger om danskere via særligt spionsystem

Rigspolitiet dropper 112-app

 

 

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger