ITWatch

Google låner 10 mia. dollar til kamp mod racisme og for grøn energi

Alphabet, der ejer Google, vil blandt andet støtte organisationer, der hjælper afroamerikanske virksomhedsejere, skriver Bloomberg News.

Foto: LIONEL BONAVENTURE/AFP / AFP

Googles ejer, Alphabet, har mandag indledt et salg af obligationer for 10 mia. dollar. Pengene skal den ellers velpolstrede koncern anvende til blandt andet at støtte organisationer, der hjælper afroamerikanske virksomhedsejere, som sikrer husbyggeri for de mindre velstillede og til opførelsen af grønne energiprojekter.

Det skriver Bloomberg News.

Obligationsudstedelsen er udbudt til meget lave renter, men alligevel har investorerne budt ind med ordrer for 31 mia. dollar, erfarer nyhedsbureauet, så det er en populær udstedelse, der er på vej. Oprindeligt havde Alphabet, som også står bag Youtube, sigtet mod at rejse 7 mia. dollar.

Det er fire år siden, at Googles ejer sidst lånte penge i obligationsmarkedet. Denne gang ser det ud til at blive endnu billigere end ved det tilfælde, da Alphabet udbyder obligationerne til en rente, der ligger blot 25 basispoint over renten på amerikanske statslån med fem års løbetid. Den rente ligger mandag på 0,22 pct.

Google køber andel i sikkerhedsproduktselskab

Alphabet overgik forventningerne – begrænset kursstigning

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger