ITWatch

Virksomhedsadvokater: Vi er bagud på teknologisk viden

Virksomhedsadvokater mener ikke, de besidder tilstrækkelige teknologiske kompetencer, viser en rundspørge ifølge branchemediet Law.com.

Digitalisering og kunstig intelligens er på listen over de tre faktorer, som vil påvirke advokater og juristers rolle mest i de kommende år, fremgår det af en rapport fra Karnov Group. Foto: Pexels

Virksomheders juridiske afdelinger føler sig ikke godt nok rustet til at bruge teknologi i deres praksis. Det viser en rundspørge blandt 113 inhouse-advokater i Storbritannien, hvor advokaterne er blevet spurgt, hvor godt forberedt de er i forhold til de krav og udfordringer, virksomhederne står over for i 2025. Det skriver branchemediet Law.com.

Mens kun 4 pct. mener, de har de nødvendige teknologiske kompetencer i forhold til den digitale udvikling, peger 38 pct. af de adspurgte virksomhedsadvokater på ny teknologi som en af de vigtigste faktorer for at kunne forblive relevante og imødekomme de udfordringer, fremtiden byder på.

"Der er en forventning om, at teknologi vil løse mange af de problemer, som opstår i takt med at vores arbejde og arbejdsmiljø bliver mere komplekst. Men det er mindst lige så vigtigt, inhouse-afdelingerne får udviklet de nødvendige færdigheder, så de kan levere de ydelser, som virksomhederne har behov for," siger partner Stuart Padgham fra det britiske advokatfirma Irwin Mitchell om undersøgelsen ifølge Law.com.

Juristers teknologiske formåen og indsigt er generelt et emne, der har fået stor opmærksomhed i takt med den digitale udvikling og legaltech, der begynder at fylde mere i advokatbranchen.

I en rapport fra Karnov Group er digitalisering og kunstig intelligens på listen over de tre faktorer, som vil påvirke advokater og juristers rolle mest i de kommende år.

Både store og små advokatfirmaer har også efterlyst kompetencer inden for teknologi og forretning hos de nyuddannede jurister, som AdvokatWatch tidligere har beskrevet.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie AdvokatWatch.)

Dansk techvirksomhed sigter efter børsnotering i år

Kammeradvokaten i nyt tech-samarbejde med hurtigtvoksende fintech-firma

Nøglespiller i Kammeradvokatens legaltech-strategi smutter for at starte eget firma

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger