ITWatch

GN er klar til at teste android-teknologi på kunder

GN og Google samarbejder om en teknologi, der kan koble høreapparater med andriod-telefoner.

Foto: Sebastian G. Brandenhoff

Høreappparatkoncernen GN er nu så langt fremme i sit samarbejde med Google om udvikling af en teknologi, der kan forbinde høreapparater med andriod-telefoner, at teknologien bliver testet på kunder.

Det skriver netavisen Finans, som noterer, at GN’s høreapparater vil være de første på markedet med teknologien, og det kan blive en vigtig salgstrumf på et høreapparatmarked, hvor GN lige nu er nummer fire.

"Det har altid en værdi at være først med en vigtig feature, selv om det er svært at afgøre, hvad den isoleret set vil betyde for vores salg. Men det er en teknologisk fordel, som vi vil forsøge at udnytte, fordi det at kunne snakke i telefon og høre musik gennem høreapparatet bliver vigtigere for brugerne," siger Jakob Gudbrand, topchef i GN Hearing til Finans

I første omgang bliver den nye feature kun inkorporeret i GN’s dyreste høreapparater, Resound Linx Quattro og Beltone Amaze, som blev lanceret sidste år.

Men forspringet kan blive kortvarigt, mener Rune Majlund Dahl, GN-analytiker hos DNB Markets.

"GN får måske en kortvarig konkurrencefordel, hvor selskabet er det eneste med andriod-teknologien. Men belært af dengang GN fik et forspring på teknologien til Apple vil konkurrenterne hoppe på android, når teknologien bliver offentligt tilgængelig. Det er jo Googles teknologi og ikke GN’s," siger Rune Majlund Dahl til Finans.

Storbank løfter anbefaling for GN

Historiske GN runder 150 tumultariske år

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger