ITWatch

Facebook gav Netflix og Spotify adgang til brugeres private beskeder

Facebook er endnu engang havnet i en datalæk-sag. Denne gang drejer det sig blandt andet om Facebook-brugeres private beskeder, der er delt med andre tjenester.

Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Noah Berger

Facebook har givet blandt andre Spotify og Netflix adgang til Facebook-brugeres private beskeder. Tjenesterne har således kunne læse, skrive og slette de private beskeder.

Det skriver Version2, som henviser til oplysninger fra The New York Times.

Ifølge Buzzfeed News har Facebook anset mere end 150 virksomheder for 'business partners', og disse samarbejdspartnere er blevet fritaget for de almindelige privacy-regler.

Det betyder konkret, at Netflix og Spotify har fået adgang til Facebook-brugeres private beskeder, når brugerne loggede ind på tjenesterne via Facebook.

"Facebooks partnere får ikke lov til at ignorere folks privatindstillinger, og det er forkert at antyde, at de gør. Vi ved, at vi har et arbejde foran os med at genvinde folks tillid. At beskytte folks data kræver stærkere teams, bedre teknologi og klarere regler, og det er det, vi har været fokuseret på i det meste af 2018," siger talsperson fra Facebook til Buzzfeed News.

Talspersonen understreger i øvrigt, at der ikke er bevis for, at de tilgængelige data er blevet misbrugt.

Facebook-chef efter valg-rapport: "Vi er nødt til at gøre endnu mere"

Facebook kan have lækket brugeres private foto

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger