ITWatch

USA blokerer for fremtidige kinesiske tech-opkøb

De amerikanske myndigheder vil forhindre kineserne i at følge med i de amerikanske selskabers teknologiudvikling gennem opkøb ved at stille strenge krav i forbindelse med virksomhedsopkøb.

Det vil i fremtiden være umuligt for virksomheder med mindst 25 pct. kinesisk ejerskab, at købe amerikanske teknologivirksomheder, som råder over industriel signifikant teknologi.

Det skriver Version2 på baggrund af en artikle fra Reuters.

De nye regler kommer efter en række klager fra amerikanske selskaber, som mener kineserne udnytter amerikansk udviklet teknologi i deres jagt på profit.

Samtidig går der også meldinger omkring, at de amerikanske myndigheder ventes at lægge restriktioner på, hvilken slags teknologi der i det hele taget må eksporteres til Kina fra USA.

Senatet genindfører sanktioner rettet mod kinesiske ZTE

Kinesiske myndigheder godkender Qualcomms køb af NXP

Samsung lover grøn energi på halvdelen af fabrikker om to år

Investorer barberer milliarder af værdien på kinesisk mobilproducent

Forsiden lige nu

Atos' danske landechef er stoppet på posten

Peter Vermehren-Poulsen har efter fire år sagt farvel til stillingen som dansk landechef i Atos for at gå til et nyt job i it-branchen. "Det har været en god tid," siger han til ITWatch. Afløser er fundet internt.

Kina buldrer frem med nye teknologier

Udviklingen inden for kunstig intelligens går så stærkt i Kina, at tænketanken Akademiet for de Tekniske Videnskaber frygter, at Danmark og andre vestlige lande bliver løbet over ende.

Forbedring af kritiseret it-platform får blandet modtagelse

Den dyre og forsinkede it-platform Minretssag.dk har siden udrulningen haft massive problemer. Trods en hastighedsforbedring i sidste måned, fungerer systemet ifølge flere brugere stadig ikke tilfredsstillende. Nu er analyse af problemerne også forsinket.

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger