ITWatch

Dansk startup i kamp om gigantisk kontrakt med det britiske sundhedsvæsen

En digital løsning fra danske Liva Healthcare er blevet udvalgt til at konkurrere om kontrakt til 920 mio. kr. med sundhedsvæsenet i Storbritannien.

Jens Dresling/Ritzau/Arkiv
En app fra danske Liva Healthcare skal konkurrere om stor kontrakt i Storbritannien. Foto: Jens Dresling/Ritzau/Arkiv

En kontrakt på 110 mio. pund - svarende til 920 mio. k. - er på spil, når det danske iværksætterselskab Liva Health-care dyster mod fire andre udvalgte konkurrenter. Det skriver Børsen.

Fra december og et år frem skal de overbevise det britiske sundhedsvæsen National Health Service (NHS) om, hvem der kan levere den bedste digitale løsning til støtte og overvågning af kronisk syge diabetespatienter.

De fem er udvalgte blandt 130 kombattanter. Liva Healthcares øvrige konkurrenter er tre mindre selskaber og den globale gigant Hitachi.

Bag det danske selskab står Kristoffer From, Rune Bech og Carl Brandt - de to sidstnævnte grundlagde i fællesskab grundlagde hjemmesiden Netdoktor for 20 år siden.

"Det forventes, at antallet af diabetes-patienter vil blive fordoblet i den vestlige verden over de næste ti år. Og hvis vores løsning er god nok til NHS, så er den god nok til alle. Og vi har i sinde at indtage hele verden med det her," siger Rune Bech til Børsen.

Løsningen fra Liva Healthcare, der kan bruges til at overvåge en række forskellige kroniske lidelser, er allerede i brug i 18 danske kommuner.

Iværksætteren Mette Lykke og Too Good To Go scorer stor hotelkæde

NNIT vokser nu mere i udlandet end hjemme

Relaterede

ITWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Se alle ledige stillinger