Universiteter forbyder brug af ChatGPT

Chatrobotten bygget på kunstig intelligens, ChatGPT, bliver efter flere situationer med snyd forbudt på flere danske universiteter.

Flere universiteter har valgt at forbyde chatrobotten ChatGPT, også under eksaminer, hvor alle hjælpemidler ellers er tilladte, skriver DR.

Chatrobotten har ifølge en lektor på Aarhus Universitet løst hans opgave til et 7-tal, hvorfor det gør den problematisk at benytte som hjælpemiddel under et eksamensforsøg.

Aarhus Universitet er en af de uddannelsesinstitutioner, der har valgt at gå hele vejen i forbuddet mod ChatGPT og har forbudt det til eksaminer, men Anna Bak Maigaard mener alligevel, at man ikke nødvendigvis skal forbyde ChatGPT i alle situationer.

”Der er ingen tvivl om, at vi skal se på kunstig intelligens som en mulighed for fremtidens uddannelser. Men lige præcis når det kommer til eksamen, hvor man skal vise, at man kan stoffet, så må det ikke anvendes og bliver betragtet som snyd,” siger Anna Bak Maigaard, der er vicedirektør på Aarhus Universitet.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også