ITWatch

Vestager: Amazon-forslag skal muligvis justeres for at lukke EU-undersøgelser

Verdens største onlineforhandler kan blive nødt til at justere sine forslag til forbedringer for at afslutte to EU-undersøgelser, lyder det fra konkurrencekommissær Margrethe Vestager.

Foto: GONZALO FUENTES/REUTERS / X07238

Amerikanske Amazon, der er verdens største onlineforhandler, kan ifølge EU-konkurrencekommissær Margrethe Vestager blive nødt til at justere sine forslag for at stoppe to undersøgelser af selskabets forretningspraksis, skriver Reuters.

I juli sagde Amazon, at det ville oprette en ”data-silo” der forhindrer detailforretningen fra at bruge data fra selskabets markedsplads til at lave konkurrerende private label-produkter.

Selskabet vil også stoppe med forskelsbehandling af egne produkter og behandle sælgere på lige fod, når Amazon rangerer tilbud på dens hjemmeside.

Margrethe Vestager gav interessenter indtil 9. september til at give feedback på forslagene fra Amazon, og en gruppe af NGO’er har kritiseret forslagene, som organisationerne mener, er fyldt med smuthuller.

”Vi er nu i gang med at vurdere feedbacken, hvoraf nogle peger på potentielle forbedringer,” siger Margrethe Vestager ifølge Reuters.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Amazon: Beskyldes for kunstigt høje priser

Milliardbøde fra Vestager til Google overlever i EU-Retten

Mere fra ITWatch

Digital andelsbevægelse skærper sit fokus i Danmark

Efter at være blevet lanceret herhjemme tidligere på året, skærper selskabet Polypoly nu sit fokus i Danmark. Tjenesten, der både har karakter af aktivisme, forening og forretning, har blandt andet stillet skarpt på bankerne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs