ITWatch

Danske pensionskasser vil tvinge Amazon til åbenhed om skattebetalinger

En række danske pensionskasser med aktier i Amazon vil stemme for forslag, der skal tvinge online-giganten til at oplyse om skattebetalinger i alle lande, skriver Finans.

Amazon er imod forslaget om, at selskabet skal udarbejde en skatterapport. | Foto: LUCAS JACKSON/Reuters / X90066

På Amazons næste generalforsamling vil 24 større investorer, inklusiv Nordea, foreslå, at internetkæmpen fremover skal udarbejde en skatterapport med oplysninger om selskabets skattebetaling i hvert enkelt land, det er til stede i, efter Global Reporting Initiatives skatteprincipper, skriver mediet Finans.

Flere danske pensionskasser, heriblandt Akademikerpension, Pensam, Pensiondanmark og Danica, melder nu ud, at de vil stemme for forslaget.

”Med øget transparens vil vi bedre kunne vurdere, om Amazon har en ansvarlig skattepraksis og give os et bedre grundlag for at diskutere skatteforhold med virksomheden fremover,” siger Mads Steinmüller, chef ESG-specialist i Danica Pension, til Finans.

Pensionskasserne PFA og Velliv har ikke taget stilling til forslaget endnu. Amazon har forsøgt at blokere tiltaget, men de amerikanske børsmyndigheder har, ifølge Finans, sagt god for, at forslaget kan fremsættes.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie DetailWatch)

Danske investorer retter skytset mod Amazons skattebetalinger

Pensam retter skytset mod Amazons skattebetalinger


Mere fra ITWatch

TDC Net sejler skuden med rolig hånd

Det blev et kvartal med stabil fremgang for infrastrukturselskabet TDC Net. Omsætningen steg en anelse, men driften blev forbedret og selskabet effektiviserer sig gennem energikrisen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs