ITWatch

Palantir: Nedtur for Trump-støttes dataselskab

Dataselskabet Palantir møder markant modvind. Det sker på trods af, at selskabets regnskab for fjerde kvartal viser bedre resultater end forventet.

Foto: J. Scott Applewhite/AP/Ritzau Scanpix

Den tysk-amerikanske milliardær Peter Thiels dataselskab Palantir falder torsdag med hele 12,3 pct., da selskabets regnskab for fjerde kvartal, om end bedre end ventet, peger i retning af en aftagende vækst.

Koncernen oplevede i perioden en fremgang i omsætningen på 34 pct. til 433 mio. dollar mod ventede 419 mio. dollar. Det var dog en opbremsning i væksten i regnskabsårets tre sidste måneder, da den for hele året var et plus på 41 pct., mens der året før var en fremgang på 47 pct.

Det justerede overskud per aktie blev på 2 cent, sammenlignet med 13 cent et år tidligere, og mod et konsensusestimat på 3 cent, ifølge Bloomberg News.

Det justerede nettoresultat blev på 45 mio. dollar mod et bud på Wall Street på 85 mio. dollar. Driftsresultatet, målt på justeret EBITDA, landede samtidig på 128 mio. dollar. Her var ventet 98 mio. dollar.

Palantir lover en omsætning i første kvartal på 443 mio. dollar, mens konsensus på forkant lød på 420 mio. dollar, ligesom koncernen holder fast i, at den vil vokse med 30 pct. eller mere frem til udgangen af 2025.

Peter Thiel har for nyligt annonceret, at han vil forlade sin bestyrelsespost i Meta Platforms, Facebooks ejer, da han vil bruge mere tid på politiske aktiviteter, hvor han blandt andet hat støttet den tidligere amerikanske præsident Donald Trump.

Peter Thiel er medstifter af Palantir og formand for bestyrelsen. Han ejer desuden 6,7 pct. af aktierne.

Amerikansk softwareselskab venter øgede indtægter fra infrastrukturpakke

Palantir belønnes for opjustering

Mere fra ITWatch

Canopylab har kurs mod tvangsopløsning

Virksomheden med den omdiskuterede iværksætter og tidligere næstformand for DI Digital, Sahra-Josephine Hjort i front, har ikke afleveret sit årsregnskab til tiden og nærmer sig derfor tvangsopløsning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs