ITWatch

Texas sagsøger Meta for milliarder over Facebooks ansigtsgenkendelse

En ny sag om Facebooks ansigtgenkendelsespraksis rammer nu moderselskabet, Meta, da selskabet er blevet sagsøgt i den amerikanske stat Texas.

Foto: Chris Delmas/AFP/Ritzau Scanpix

Texas’ statsadvokat sagsøger Facebooks moderselskab, Meta, for milliarder af dollar. Statsadvokaten påstår, at selskabet har udnyttet texanernes personlige oplysninger gennem ansigtsgenkendelse til egen vinding.

Det skriver Wall Street Journal.

”Mens almindelige texanere har brugt Facebook til uskyldigt at dele billeder af deres kære med venner og familie, ved vi nu, at Facebook frækt har ignoreret Texas-loven i det sidste årti,” siger Ken Paxton, der er statsadvokat i Texas, til avisen.

Texas’ lov gør det ulovligt at fange folks biometriske identifikationer uden deres informerede samtykke og forbyder yderligere deling af den slags oplysninger.

Meta har i en erklæring svaret, at påstandene mod Facebook er uden berettigelse, og at det vil forsvare selskabet kraftigt. Ifølge Meta fik brugerne altid besked og en mulighed for at give samtykke ved brug af tjenesterne i søgsmålet, skriver avisen.

Tidligere har Facebook afsluttet en anden retssag over sin ansigtgenkendelsespraksis for omtrent 650 mio. dollar i staten Illinois. Sagen, der til dels minder om den nuværende, blev afgjort i 2020.

Twitter taber penge på grund af milliardregning til forlig

Danske online-markedspladser frygter nye EU-regler rettet mod Amazon: »Det bliver umuligt for os«

Meta afviser rygter om at trække sig ud af Europa

Mere fra ITWatch

IBM-psykolog: Hos os er det okay ikke at have ja-hatten på

Mens IBM det sidste års tid har gennemgået nogle af de største forandringer i nyere tid, er stressniveauet i virksomheden ikke eksploderet. Forklaringen skal blandt andet findes i et målrettet arbejde med ledernes syn på de ansatte, forklarer psykolog Cecilie Demkjær Schultz Pedersen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs