ITWatch

Apple giver grønt lys til kontroversielt socialt medies tilbagevenden

Det sociale medie Parler kan komme tilbage i Apple App Store, efter at det ifølge Apple har lavet tilstrækkelige forbedringer af reguleringen på platformen. Mediet blev bandlyst efter angrebet på den amerikanske Kongres.

Foto: OLIVIER DOULIERY/AFP / AFP

Det kontroversielle sociale medie Parler, der blev smidt af App Store efter sin rolle i angrebet på den amerikanske Kongres, har fået lov til at vende tilbage til App Store.

Det oplyser Apple, skriver Financial Times.

Apple har givet grønt lys til at lade Parler vende tilbage til sin App Store, efter at det sociale medie blev bandlyst for indhold, der var i uoverensstemmelse med Apples retningslinjer, i forbindelse med optøjerne ved Kongressen i USA.

Siden har Apple erklæret, at det sociale medie kunne vende tilbage, når reguleringen af indholdet blev forøget for at mindske mængden af hadefuldt indhold.

I et brev dateret den 19. april skriver Apple til de republikanske politikere Ken Buck fra Colorado og Mike Lee fra Utah, at Parler havde "foreslået opdateringer til sin app," der ville sikre overholdelsen af retningslinjerne.

Mike Lee har lagt Apples brev på Twitter. Her skriver senatoren, at "konservative ytringer ikke må ties," mens Ken Buck kalder det for en "stor sejr for ytringsfriheden."

Appen, der har opnået stor popularitet hos amerikanske konservative og dele af den yderste højrefløj, havde i dagene op til optøjerne ved Kongressen haft indhold, der blandt andet opfordrede til et snigmord på den tidligere vicepræsident Mike Pence.

Flere konservative har kritiseret Apple for bandlysningen, der kaldes for et forsøg på censur fra Big Tech.

Også Google droppede appen efter episoden ved Kongressen, mens Amazon, der lagde serverplads til Parler, opsagde sin aftale med det sociale medie.

Apple lancerer fond på 200 mio. dollar for at fremme løsninger på klimaforandringerne

Apple rammes af produktionsproblemer 

Mere fra ITWatch

Klumme: Den grønne it-bølge risikerer at kvæles af krisen

Regeringen har grønne ambitioner – også på det digitale område. Men vil historien gentage sig, og vil de grønne it-drømme drukne i et excel-arks kolonner, spørger Christian Hannibal, director for tech, media and finance i Rud Pedersen Public Affairs, i denne klumme.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

ITWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs